İletişim Uzmanı Özdemir Tokel Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş'ın AB fonlarını sorgulamasına destek vererek bunu sorgulamanın nesinin yanlış olduğunu sordu.
Tokel'in bu konudaki açıklaması şöyle: 
"Sayın Serdar Denktas'ın, AB tarafından STK'larımıza aktarılan 7.2 milyon euro ile ne yapıldığını bilmek devletin ve halkımızın hakkıdır yaklaşımının nesi yanlış?
AB'nin veya X bir ülkenin bizim STK'larımıza verdiği yardımlarla neyi murat ettiğini veya bu STK'ların bu yardımları amacına uygun kullanıp kullanmadıklarını bilmek neden hakkımız olmasın?
AB'nin temel kuruluş felsefesi, demokrasi, hukukun üstünlüğü, insan hakları ve özgürlükler ve de şeffaflık değil midir? Peki bu kuruluşun yaptığı yardımların tam da bu kriter esasa alınarak sorgulanması neden tuhaf geldi bazılarına?
Efendim zamanla yanlışmış. Evet Doğru çok daha önce sorgulanmalıydı... Bugün biraz geç oldu...
Hata bunca yıldır her isteyen, ülke, grup, teşkilat veya yapının bu ülkedeki her sivil alana para ile sahip olup kendi borusunu öttürme girişimlerine sessiz kalınmasıdır.
Parayı verenin düdüğünü öttürdüğü bir adadan en fazla şikayet etmesi gereken sözde ilericiler, Sayın Maliye Bakanını art niyetli bulmuşlar. Bak sen...
Maliye bakanı hiçbir suç istinat etmeden sorduğu soru ile bu STK'lara resmen büyük bir şans verdi... Açıklasınlar hesapçıklarını kapatsınlar tüm ağızları...
Özetle; Sayın Denktaş'ın sorduğu soru gayet yerinde bir sorudur. Hatta bugüne kadar hükümet tarafından yapılmış en doğru işlerden biridir de diyebilirim. Kimse lafazanlık etmesin. Ve fakat ben sayın Denktaş'tan sadece AB'nin değil, STK'lara yapılan tüm dış yardımların, ülke ayırımı yapılmadan hesabını sormasını istiyorum...
Dış misyoner faaliyetlere karşı önlem alamayan Türkiye'nin FETÖ belasını başına nasıl sardığı, tüm devletin kontrolünü nasıl kaybettiği tecrübe ile sabittir..."
Editör: TE Bilisim