“Adaletin bir an önce uygulanması ve toplumun bunu hissetmesi lazım” “Adaletin bir an önce uygulanması ve toplumun bunu hissetmesi lazım”

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı Dr. Erdal Özcenk, binaları depreme dayanıksız olan tüm okullara kapılarının açık olduğunu ifade ederek, talepte bulunan okullara gerekli desteği göstermek için uzun süredir çalıştıklarının altını çizdi. Dr. Özcenk, Namık Kemal Lisesi ve Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi Okul Aile Birliği tarafından kendisinden destek istendiğini ve bu bağlamda Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi’nin 13 Mart 2023 Pazartesi günü itibarıyla Gazimağusa Belediyesi’nin de iş birliğiyle Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda eğitime başladığını kaydetti.

Öte yandan Namık Kemal Lisesi için de DAÜ Güney Kampüsü’ndeki dersliklerin hazırlanmakta olduğunu aktaran Dr. Özcenk şunları söyledi:

“Doğu Akdeniz Üniversitesi bir devlet üniversitesi olarak vermiş olduğu kaliteli akademik eğitimin yanı sıra topluma hizmet konusunda da her zaman öncü bir rol oynamaktadır. Ülkemizdeki bazı okul binalarının oldukça yıpranmış, depreme dayanıksız ve içinde ders yapılamayacak durumda olduğunu üzülerek takip ediyoruz. Güçlü bir devlet üniversitesi olarak kapımız ihtiyacı olan tüm okullara açıktır. Bir süre önce Namık Kemal Lisesi ve Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi Okul Aile Birliklerinden gelen talepler üzerine DAÜ Rektörlüğü ile birlikte hemen çalışmalara başlamış ve Gazimağusa Belediyesi’nin de iş birliği ile Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi’ni Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’na yerleştirmiş bulunmaktayız. Namık Kemal Lisesi için ise Güney Kampüsümüzde bulunan derslikler hazırlanmakta olup, en kısa zamanda bu lisemizin öğrencilerini de kampüsümüzde ağırlamaya başlayacağız. Çocuklarımızın güvenli ortamlarda eğitim alabilmeleri ve eğitim kayıpları yaşamamaları için Doğu Akdeniz Üniversitesi olarak Milli Eğitim Bakanlığı ve tüm kurumlarla iş birliği içerisinde ne gerekiyorsa yapıyoruz ve her zaman da yapmaya hazırız.”

Editör: Haber Merkezi