Öğrenciler ek yerleştirme sonuçlarını, ÖSYM’nin www.osym.gov.tr adresi sonuç sayfasından öğrenebilir.

Yükseköğrenim ve Dışilişkiler Dairesi Müdürü Ziya Öztürkler yaptığı açıklamada,  2016-ÖSYS Merkezi Yerleştirme Sonuçlarıyla TC Üniversitelerinde bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemlerinin 06-09 Eylül tarihlerinde ilgili üniversiteler tarafından yapılacağını söyledi.

Öztürkler, yerleşme alan öğrencilerin kazandıkları programı ilgili üniversitelerinin sitesinden öğrenebileceğini de belirtti.

Bununla birlikte ÖSYS sonuçlarına göre Türkiye Cumhuriyetinden KKTC Üniversitelerine ilk etapta lisans alanında 8.642, ön lisans alanında 3.318 olmak üzere toplam 11.960 öğrencinin yerleşme aldığını ifade eden Öztürkler, ek yerleştirme sonuçlarına göre lisans alanında 1057, ön lisans alanında 842 olmak üzere toplam 1899 öğrencinin daha yerleşme aldığını açıkladı.

Öztürkler, “Herzaman olduğu gibi 2016-2017 öğretim yılında da TC Üniversitelerinde bir programa kayıt hakkı alan öğrencilerimize Yüksek Öğrenim ve Dışilişkiler Daire’mizde; dosya açma ve üniversiteye kayıtla ilgili gerekli olan belgelerin tamamlanması için evrak verilecektir” dedi.

Editör: TE Bilisim