İskele Belediyesi Köy Kalkındırma ve Geliştirme Programı yenilikçi stratejilerin ışığında beş yıldır başarılı bir şekilde uygulanmaya devam ediyor. Köy sakinlerinin sosyo-ekonomik kalkınmasını sağlarken, çağdaş alt yapılarla yaşam kalitesini de artırmayı hedefleyen program iki ay önce imzalanan altyapı ve asfalt sözleşmesi ile hız kazandı. İskele kent sınırları içerisinde Ardahan, Topçuköy, Bahçeler, Kalecik köylerindeki altyapı ve asfalt işlerini kapsayan ve Kuşçu Kardeşler Construction Ltd.’in yüklenici firma olarak yürüttüğü proje, Salih Köroğlu Construction Ltd. işbirliğinde gerçekleştiriliyor.

Türkiye Cumhuriyeti Yardım Heyeti mali desteği ve İskele Belediyesi öz kaynaklarından finanse edilen proje kapsamında, 5,000 ton stabilize dolgu, 9,000 ton plentmiks mekanik ve 7,500 ton asfalt uygulaması yapılması öngörülüyor.

Altyapı ve asfalt sözleşmesi hakkındaki görüşlerini açıklayan İskele Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun, altyapısı olmayan bir kentte yaşamın çok daha zor ve sağlıksız olduğuna dikkat çekti. İskele Belediyesi Köy Kalkındırma ve Geliştirme Programı’nın, Kuzey Kıbrıs’taki yerel yönetimler tarafından bu alanda uygulanan ilk ve tek strateji olduğunu belirten Orun, kenttaşların yaşam kalitesinin sürdürülebilir bir yapıda yükseltilmesini hedeflediklerini belirtti. Sağlıklı kentleşmenin planlı kentsel tasarım projeleriyle mümkün olabileceğini ifade eden Orun, çağdaş belediyeciliğin gereği olarak ileriye doğru adımlar attıklarına vurgu yaptı. Bu yatırımların gerçekleşmesinde Türkiye Cumhuriyeti Yardım Heyeti ile yakalanan vizyon ve hedef birlikteliğinin hayati önem taşıdığını söyleyen Orun, doğru yatırım önerilerine güçlü destek veren Yardım Heyeti Başkanı ve değerli mensuplarına teşekkür etti.
 
Editör: TE Bilisim