Bir Dileğin Olsun İnisiyatifi organizasyonunda bugün ortopedik özürlülere yönelik dalış etkinliği düzenlendi.  Bir Dileğin Olsun İnisiyatifi, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği ve Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı katkılarıyla gerçekleştirilen etkinlik Sivil Savunma Teşkilatı Alsancak Sosyal Tesisleri’nde yer aldı.

İnisiyatiften yapılan açıklamaya göre, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit ve beraberindeki dernek üyeleri, bugün saat 10.00 ‘da gerçekleşen etkinlikte öncelikle dalış öncesi temel eğitim aldılar. Eğitimin tamamlanmasının ardından ise iki kişilik gruplar halinde dalışlara geçildi.

Dalışların tamamlanmasının ardından gerçekleşen basın toplantısında Bir Dileğin Olsun İnisiyatifi aktivistlerinden Ali Ruhluel yaptığı konuşmada, Bir Dileğin Olsun İnisiyatifi’nin gönüllülük esası ile oluştuğunu, hedeflerini; “engelli ve kanser hastalığı ile mücadele eden bireylerin hayallerini gerçekleştirmek” olarak açıkladı. Ruhluel, şöyle dedi:

“İlk etkinliğimizi Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’nın katkılarıyla gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz. Engelli arkadaşlarımızı tüplü dalışla buluşturarak onların engellerini bir nebze de olsa ortadan kaldırdık. Ayrıca Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’nın katkıları ile Alsancak’ta bulunan bu plaja engelli girişi de sağlanmış oldu. Bundan sonra bu plajı rahatlıkla kullanabilecekler. Katkı koyan herkese ve özellikle Sivil Savunma Başkanı Erdoğan Çelebi’ye çok teşekkür ederiz.”

Ruhluel’in ardından söz alan Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit de, etkinlikle bir dileklerinin daha yerine geldiğini ifade ederek, katkı koyanlara teşekkür etti. Günlük yaşamda birçok engelle karşılaşmalarına rağmen maviliklerle buluşarak su altından özgürlüğün tadını çıkardıklarını ifade eden ve bu tip organizasyonların farkındalık yaratmak açısından önemli olduğunu belirten Kibrit, yeni bir engelli dostu plaja daha kavuştuklarını, bunun diğer kuruluşlara da örnek olmasının temenni etti.

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Erdoğan Çelebi de, bu farkındalığı yaşamalarını sağlayan Bir Dileğin Olsun İnisiyatifi ve Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği yetkililerine teşekkür etti.

Çelebi, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı imkânlarının her zaman toplumun ve engelli vatandaşların hizmetinde olduğunu belirterek, Kıbrıs Türk Ortopedik Derneği ile işbirliklerinin süreceğini belirtti.

Sivil Savunma Arama Kurtarma Şube Müdürü Cemal Betmezoğlu ise, bugüne kadar aldıkları tüm eğitimlerin ve gerçekleştirdikleri faaliyetlerin tümünün insan hayatı kurtarmaya yönelik olduğunu ifade ederek, ilk kez böyle bir organizasyon gerçekleştirdiklerini ve bunun bir parçası olmaktan mutlu olduklarını belirtti.

Etkinlik konuşmaların ardından katılım belgelerinin dağıtımı ile son buldu.

Dalışların yapıldığı Sivil Savunma Alsancak Sosyal Tesisleri ise etkinlik öncesi yapılan çalışmalarla engelli dostu plaja çevrilerek ortopedik özürlü vatandaşların kullanımına açıldı.




Editör: TE Bilisim