Kıbrıs Time, küçük esnaf ve vatandaşın sesi olmaya devam ediyor. Pandemi sırasında krizi fırsata çevirmeye çalışan ve ölü taklidi yapanların nasırına basmaya devam ediyoruz.

Korona tedbirleri başladığı günden beri tek bir iş yapmayan binlerce esnaf kara kara düşünürken ayrıcalıklı bazı firmalar satışlarına katlayarak krizi fırsata çevirmeye devam ediyor.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy ve Rekabet Kurulu,  Korona salgını sonrası küçük esnaf eriyip giderken büyük AVM’lerin cebini doldurmasına seyirci kalıyor.

KKTC’nin en büyük AVM’lerinden Halkın Partisi Milletvekili Gülşah Sanver Manavoğlu’nun da aile şirketlerinden olan Önder mağazaları tepkilere rağmen iğneden ipliğe her şeyi satmaya devam ediyor.

Bakanlar Kurulu kararına göre KKTC’de marketler, benzin istasyonları ve eczane gibi sektörler dışında hizmetler durduruldu. Polis belirlenen hizmetler dışında açık olan işyerlerine baskın yapıyor ancak uzun süredir tencereden ayakkabıya hediyelik eşyadan elektronik eşyaya her şeyi satan Önder Mağazaları es geçiliyor.

Kıbrıs Time’a ulaşan Esnaf, Önder mağazalarına gösterilen ayrıcalığa hükümetin göz yumduğunu düşünürken toplumsal birçok olayda görüşlerini sıklıkla dile getiren Gülşah Sanver Manavoğlu’nun tepkisiz kalmasını da eleştiriyor.

Vatandaşlar, Önder gibi AVM’lerin haksız rekabete yol açan satışlar yapması konusunda hükümeti ve Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy’u dik bir duruş göstermeye ve yasaları uygulamaya davet ediyor.

Editör: TE Bilisim