Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı’na gönderilen ve dağıtımı Cumhurbaşkanlığı ile Başbakanlığa da yapılan 23. Dönem Raporu’na  göre 2016 yılının ilk altı aylık döneminde Ombudsman’a 57 adet başvuru yapıldı.

Bu rakam 2015 yılının 33 olan başvurusu ile karşılaştırıldığında,  yüzde 100-180 artış gözleniyor. Raporda, başvurulardaki artış Daire’nin gerçekleştirdiği faaliyetlerin kamuoyuna olumlu yansıması olarak değerlendiriliyor.

Başvuru sayılarında ilk sıraları; İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı alıyor.

Rapora göre aynı dönemde sonuçlanan başvuru sayısı ise 24.  Buna göre 10 başvurunun soruşturmaları tamamlandı ve raporu yayımlandı. Soruşturması tamamlanmış ve rapor aşamasında geri çekilen  rapor sayısı 1 iken, soruşturması başlatılmış ve yazışmalar neticesinde  başvuru sahibi lehine sonuçlanan rapor sayısı 8. 

2 başvuru dava nedeniyle, bir başvuru Polis Genel Müdürlüğü soruşturması nedeniyle bekletilirken,  2 dava da Ombudsman Yasası’nın 13. Maddesi tahtında havale edildi.          

Söz konusu dönemde ayrıca Daire, bilgi edinme amaçlı  600 telefonu yanıtladı.  172  kişi ile de yüz yüze görüşme gerçekleştirildi.

İdari ve teknik altyapısı ile ilgili  de bilgi verilen raporun sonuç bölümünde, Daire’nin idari yapılanmasının  henüz  tamamlanamadığı, buna bağlı olarak kurumsallaşma sürecinin halen devam etmekte olduğu vurgulandı.

Editör: TE Bilisim