KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, konuyla ilgili açıklamasında, eleştirilerde bulunduğu eski Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova’nın görevden ayrılmasının ardından Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ile yapılan toplantıdan olumlu sonuçlar çıktığını ifade etti.

Elcil, bakanın girişimi sonunda sınıf olmadığını için okula gidemeyen öğrencilerin, öğretmenleriyle birlikte bölgedeki bir özel okulun boş sınıflarında ders başı yaptığını kaydetti. 

Karaoğlanoğlu ve Maarif Anaokulu’ndaki derslik inşaatlarının da tamamlandığını kaydeden Elcil, ek dersliklerin, mefruşatı tamamlanır tamamlanmaz hizmete gireceğini belirtti. Yeni ilkokul binası yapılması için Bakanlar Kurulu’nca Girne’de 6 dönümlük bir arazi tahsis edildiğini ve ihale için gerekli çalışmaların başlatıldığını kaydeden Elcil, Çatalköy İlkokulu’nun geliştirilmesine yönelik çalışmaların da başlatıldığını ifade etti.

Bu olumlu adımlara toplum adına teşekkür eden Elcil, Çocuklar Okulsuz Kalmasın Kampanyası çerçevesinde yeni okullar yapılıp, mevcut olanlar geliştirilinceye kadar okul aile birlikleri ve Girne İnisiyatifi ile her türlü eylem ve girişim yapma kararlılığını sürdüreceklerini kaydetti.

Elcil, bu çerçevede bugün saat 16.00’da Girne Hirondal çemberinde yapılacak eyleme katılacaklarını duyurdu.

Editör: TE Bilisim