Kıbrıs Türk sporunun gelişmesi ve gençlerimizin uluslar arası platformda mücadele edebilmesi için bu yönde verilen tüm çabaları sonuna kadar destekleyen CTP-BG, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da barışın, kardeşliğin, çözümün peşinde olacaktır.

Son olarak Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun (KTFF) Güney’deki KOP ile sürdürdüğü görüşmelerde federasyonun girişimini desteklemiş, insanlık onurunu ayaklar altına alan ambargoların en azından spor alanında aşılması için ortaya koyulan çabalara destek belirtmiştim.

Ancak bugün görüyorum ki şahsım tarafından verilen bu destek, ‘sporu siyasete alet etmem’ diyerek Lefkoşa Türk Belediyesi başkanlığına aday olmayacağını açıklayan ve daha sonra kararından vazgeçen UBP’nin adayı Hasan Sertoğlu tarafından suiistimal edilerek saptırılmıştır.

Bugün Kıbrıs TV’de değerli gazeteci Aytuğ Türkkan’ın sunduğu ‘Detay’ isimli programda konu saptırılarak girişimleri konusunda futbolun ambargolardan kurtulması için verdiğim destek Hasan Sertoğlu tarafından belediye başkanlığı seçimlerine yönelik kendisine verilen bir destek olarak yansıtılmıştır.

CTP-BG, PM üyesi, eski MYK üyesi ve milletvekili olarak böyle bir şeyin mümkün olmadığını, CTP-BG’nin tüm gücüyle desteklediği Kadri Fellahoğlu’nun çıktığı bu zorlu yolda sonuna kadar yanında olduğumu halkımızla paylaşmak isterim. DP ve UBP’nin Lefkoşa’yı düşürdüğü bu durumdan kurtaracak olan CTP-BG’nin adayından başkası değildir.
Editör: TE Bilisim