Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Dursun Oğuz, Türk Ulusu’nun 30 Ağustos zaferini, ana vatan Türkiye ile birlikte aynı coşku ve heyecanla kendi özgür, egemen ve bağımsız devletinde kutlamanın huzur ve mutluluğu içinde olduklarını kaydetti.

 UBP Genel Sekreteri Oğuz 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Silahlı Kuvvetler Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, “Bu anlamlı gün dolayısıyla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal savaşının tüm kahramanlarını, dünden bugüne destan yaratan tüm şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla anıyorum” dedi.

Oğuz, UBP olarak bağımsızlıktan ödün vermeden, ekonomisi güçlü, yarınlara umutla bakan, aydınlık ve müreffeh bir KKTC’nin, hep en öncelikli hedefleri olacağını kaydetti.

Oğuz mesajında şunları kaydetti:

“30 Ağustos Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Türk Ulusu’nun bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini zaferle taçlandırdığı gündür.

İşgal altındaki vatan topraklarının düşmandan tamamen temizlendiği ve Türk Ulusunun istiklal savaşını hak ettiği büyük zaferle sonlandırdığı 30 Ağustos, Türk milleti için özel bir anlam ve öneme sahiptir.

Yarım asır sonra, varlığı ve bekası hedefinde benzer mücadele veren, Türk Ulusunun ayrılmaz parçası olan Kıbrıs Türk halkı, ana vatan Türkiye Cumhuriyeti’nden aldığı ilhamla ve güçle, bağımsızlığına ve özgürlüğüne ulaşmış, egemen devlet sahibi olmuştur.

Bu anlamlı gün dolayısıyla, Gazi Mustafa kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Savaşı’nın tüm kahramanlarını, dünden bugüne destan yaratan tüm şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla anıyorum.”
Editör: TE Bilisim