Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampusu (ODTÜ KKK), Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na 30 adet masaüstü bilgisayarı bağışladı.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, bakanlık bilgisayarların bakanlığa devri ile ilgili ODTÜ KKK ile bağış protokolü imzaladı.

Protokol, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü tarafından 30 adet bilgisayarın yenilenip Kuzey Kıbrıs’a katkı sağlaması adına bakanlığına bağlı okullarda kullanılmasını içeriyor.

SÜMER “GERİ DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI ÖNEMLİ YER TUTUYOR”

Protokolün imza töreni öncesinde konuşan ODTÜ KKK Rektör Vekili Prof. Dr. Nabi Sümer, Sosyal sorumluluk projelerinde, KKTC’ye katkı sağlayacak geri dönüşüm çalışmalarının önemli yer tuttuğunu söyledi.

Bakanlığa bağlı ihtiyaç sahibi kamu okulların kullanımına verilmek üzere bağışlanan bilgisayarların, başta Güzelyurt bölgesi olmak üzere ihtiyacı olan diğer bölgelerdeki okullara dağıtımı yapılacağını söyledi.

BEROVA “EĞİTİM ADASI OLMA YÖNÜNDE BÜYÜK MESAFE KATEDİYORUZ”

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova ise Kuzey Kıbrıs’ın eğitim adası olma yönünde büyük mesafe kateden bir ülke olduğunu belirterek, geleceğin büyüklerinin sosyal sorumluluk bilinci ile yetişmesinin buna katkı yapacağını ifade etti.

Berova, ODTÜ KKK’nın sosyal sorumluluk projelerinden bir tanesi olan bilgisayarların yenilenerek bakanlığa bağlı okulların kullanımına verilmesinin öğrencilere bilgisayarlardan yararlama yanında çok önemli bir sorumluluk da yüklediğine vurgu yaptı.

“Özünde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti genelde ise dünya için çevreye duyarlı öğrenciler yetiştirmek Eğitim Bakanlığının en temel görevlerinden bir tanesidir” diyen Berova, öğrencilerin teknolojik araçlarla eğitim ve öğretim alırken, bir yandan da çevre ve doğanın korunması adına geri dönüşüm projelerinin önemini idrak edeceklerini belirtti.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, ÖDTÜ Kuzey Kıbrıs yöneticilerine göstermiş oldukları duyarlılık ve katkılarından dolayı teşekkür etti.
Editör: TE Bilisim