Türkiye'den 4 kat daha pahalı hizmet sunan Kuzey Kıbrıs Turkcell ve Telsim arasında kıyasıya müşteri kapma yarışı yeniden hız kazandı.

Abonelere hareket etme özgürlüğü tanıyan “numara taşıma” ile iki cep telefonu şirketinden de karşılıklı geçişler yaşanıyor.

Özellikle Telsim son kampanyaları ile  Kuzey Kıbrıs Turkcell'in müşterilerini ablukaya aldı.

Yüksek kar politikasından taviz vermeyen Kuzey Kıbrıs Türkcell'in, Telsim'e daha fazla müşteri kaptırmamak için nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor.

Fahiş fiyatlar ve çağın gerisinde mobil internet hizmeti ile müşterilerinin yoğun tepkisini alan iki GSM operatörü mevcut müşterilerini elinde tutmak için her yolu deniyor.

GSM kullanıcıları da müşteri kapma yarışının faturalara olumlu bir şekilde yansımasını hayal ediyor ancak faturalar yine cep yakıyor.

Türkiye Turkcell ve Vodafone'un numara taşıma karşılığında müşterilerine sunduğu imkanlar büyük fayda ve faturalarda indirm sağlarken Kuzey Kıbrıs'ın GSM operatörleri yine kaşıkla verip kepçeyle alıyor. 

GSM operatörleri klima ve Led TV pazarlamaya kadar her yolu deniyor ancak hem Türkiye hem de Güney Kıbrıs'tan çok daha pahalıya hizmet veriyorlar. 

Numara nasıl taşınır?

Bir cep telefonu abonesi numaranızı karşı operatöre taşımak istediği zaman geçiş yapacağı operatöre başvuruda bulunup numara taşıma formunu doldurarak numarasını taşıma işlemini başlatır.

Numara taşıma formunu doldurduktan sonra geçiş yapacağı yeni operatör ile abonelik sözleşmesi imzalayarak yeni sim kartını alması gerekiyor.

Taşınma tarih ve saat bilgisinin eski operatörünüze ait sim kartınıza gönderilmesinin ardından iletişim kesintisinden en az düzeyde etkilenmek adına geçişin yapılacağı tarih ve saatin dikkate alınması gerekiyor.

Numara taşıma işleminin “abonelerin cep telefonu numaralarını değiştirmeden, hizmet aldıkları operatörün değiştirilmesinin sağlanmasıdır. Cep telefonu aboneleri, kullandıkları operatörün kodunu değiştirmeden istediği operatöre geçiş yapabilme olanağına kavuşma imkânı veriyor.

Editör: TE Bilisim