CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman'ın eşi Nilden Bektaş Erhürman yerel yönetimler reformu konusunda sosyal medyada açıklama yaptı.:

"Ya söylenilenleri anlama yetisine sahip değilsiniz ya da kötüsünüz! Aylardır ama özellikle son 24 saattir size kelime kelime anlatılanlara rağmen akşam o parmağı kaldırdıysanız bunun başka bir anlamı olamaz..

Reformmuş ! Yani şimdi yaptığınız bu ucube yasa ile Belediyelerin mali kaynakları, yetkileri,personel yapısı mı iyileştirilecek? Katı atık, kanalizasyon,arıtma hizmetleri mi artacak ? Çağdaş normlara gelmesini beklemiyoruz ama mesela yeşil atıklar, hafriyat atıkları, tıbbi atıklar için çalışmalar mı yapılacak ? Saçma sapan isimler taktığınız yeni belediyeleriniz sınırları içindeki ÖÇKB alanları , Sulak alanları daha mı iyi korunacak , geliştirilecek ? Kıyıları, tarım toprakları korumaya mı alınacak ?

Yeşil alanları artırılarak tarihi kültürel alanlarına yatırım mı yapılacak ?

Çağ dışı kimyasal haşere kullanımı mı terk edilecek ?

Yoksa insanların inim inim inlediği şehirlerde gürültü haritaları hazırlatarak önlemler mi alacaksınız? Sera gazlarına, iklim değişikliğine hiç girmiyorum da şimdi mesela planlı şehirler mi hedeflediniz ? Yoksa çevresel yönetim sertifikasına sahip Belediyeler için mi yola çıktınız ? Naptınız? Neresinde reform var?

Güngör konusunda strateji ne olacak diye sorsak “Zibilleri toplarık ya!” diyecek ama dahası tüm bunlara ilişkin tek kelam kesemeyen, bu konularda en ufak bir çalışması, vizyonu olmayan insanlar koca koca çalışmalar yürütüp, yaptıkları ucube yasalardan sonra mutluyum diyebiliyorlar! Biz mutlu değiliz vallahi.. Hiç değiliz !

Oralarda olduğunuz sürece de olamayacağız.."

Hava sıcaklığı 30 dereceyi bulacak Hava sıcaklığı 30 dereceyi bulacak

Editör: Haber Merkezi