Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Suphi Hüdaoğlu, Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler - Demokrat Parti Ulusal Güçler (CTP BG-DP UG) koalisyon hükümetinin karar ve uygulamalarının narenciye üreticilerini “perişan ettiğini” iddia etti.

TDP Basın Bürosu aracılığıyla açıklama yapan Hüdaoğlu, narenciye üreticilerinin yanı sıra, hayvan üreticileri ile çiftçilerin de mağduriyet yaşadıklarını, ülkede eylem yapmayan sektör kalmadığını savundu.

Hükümetin narenciye üreticilerine verdiği sözleri tutmadığını iddia eden Hüdaoğlu, üreticilerin alacaklarını vermediğini, gelecek yılın hazırlıklarını yapmadığını, üreticilerin bu şartlar altında ayakta kalmasının “imkansız olduğunu” ileri sürdü.

Hüdaoğlu, Gıda, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Önder Sennaroğlu ile Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun konuyla ilgili açıklamalarını eleştirerek, verilen sözlerin tutulmasını umut ettiklerini kaydetti.

Üreticilerin, üretmekte oldukları ürünleri pazarlamada zorluklar yaşadığını, üretim için temel gider olan su için ödenen miktarın fazla olduğunu belirten Hüdaoğlu, Türkiye’den gelecek suyun yönetimi ile ilgili hükümetin henüz bir çalışma yapmadığı yönündeki şikayetleri haklı bulduğunu belirtti.

Hüdaoğlu, narenciyenin, sadece Güzelyurt Bölgesi için değil ülke ekonomisi için de önemli olduğunu kaydetti.

TDP Genel Sekreteri Hüdaoğlu, okullarda, ülkede yetişen narenciye ile meyve sularının satılması gerektiğini ifade etti.

Hüdaoğlu, hükümetin, oteller ve restoran gibi yerlere de doğal ürünlerin konsantrelerini pazarlamanın yollarını açması ve bu ürünlerin organik üretime dayalı üretilmesini sağlaması gerektiğini vurguladı.
Editör: TE Bilisim