Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy, 10’uncu Kemer Altın Nar Kültür ve Sanat Festivali’ne katıldı.

Lapta Belediyesi ile geçen ay kardeş şehir protokolü imzalayan Kemer Belediyesi tarafından düzenlenen festival, dün kortej yürüyüşü ile başladı.

Liman ve Atatürk caddelerinden devam eden kortej, ilçe stadyumuna ulaştı. İlçedeki beş yıldızlı otellerin ve eğlence merkezlerinin yerli ve yabancı animasyon ekiplerinin katılımıyla hazırlanan etkinlik, vatandaşların büyük beğenisini topladı.

Açılış programına Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy ile çok sayıda davetli katıldı.

Kemer Belediye Başkanı Gül, Kemer yaptığı konuşmada,  her bireyin turizm alanından gelir sağladığını söyleyerek, ilçede yaşanacak küçük bir olumsuzluğun turizme zarar verebileceğini hatırlattı.

Esnafın yerli ve yabancı turistlere yönelik davranışlara dikkat etmesi gerektiğini, festivallerle ilçeyi kaynaştırdıklarını hatırlatan Gül, "İstanbul'daki olayları görüyorsunuz. Turistlerin rezervasyonlarını iptal ettiği söylentileri çıkıyor. Bu söylentiler otelcileri sıkıntıya sokuyor. Kemer halkının bu olaylara karşı gösterdiği sabır ve sükûnete teşekkür ederim" dedi.

Festival, 18 Haziran'da sona erecek.

Editör: TE Bilisim