Dışişleri Bakanı Özdil Nami, ziyarette yaptığı konuşmada, faaliyetlerini yakından takip ettiği derneği ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Nami, “Aziz şehitlerimizin anılarının bundan sonraki nesillere taşınabilmesi için çok büyük bir emek sarf ediyorsunuz. Ortaya çıkarttığınız iş, tüm halk tarafından görülüyor ve takdir ediliyor” dedi.

Hükümetin, derneğin çalışmalarına bugüne kadar verdiği desteği bundan sonra da devam ettireceğini dile getiren Nami, bundan kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini belirtti.

Nami, “Kıbrıs Türk halkı çok destansı bir mücadele verdikten sonra bugünlere geldi. Her ailenin kaybettiği aile bireyleri, şehitleri, gazileri var. Hepimizin içinde kanayan yaralar var. Allah bundan sonraki nesillere o acı günleri göstermesin” ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Nami, şöyle devam etti:
“Adanın her iki toplumu da bu acıları bir daha görmesin. Biz kendi acımızı biliyoruz ama Rum toplumunun da yaşadığı acılar oldu. İnsanlar öldü. Bizim görevimiz, bundan sonra bu acı olayların bir daha tekrarlanmayacağı barış ve huzur dolu bir Kıbrıs’ı yaratmaktır”

Verilen mücadeleye yılmadan, bıkmadan ve usanmadan devam edilmesi gerektiğine dikkat çeken Nami, “Halkımızın güvenliğini asla tehlikeye atmayacak kalıcı bir barışı sağlayacağız. Bunu el birliğiyle yapacağız. Kıbrıs Türk halkı yarım yüzyılı aşkın cefa çektikten sonra tüm dünyanın desteklediği bir çözüm planına da büyük çoğunlukla evet diyebileceğini göstermiş bir toplumdur” dedi.

Acıların yaşanmasının, geleceğe barış eli uzatılmasına engel olmadığını dile getiren Nami, “Komşularımızın da şunu bilmesi lazım ki, her halkın kendi güvenliği, kendi hak ve çıkarları çok önemlidir. Bunları korumak da siyasilerin görevidir. Biz bu bilinçle bundan sonra görevimizi yerine getireceğiz” şeklinde konuştu.

ERSAN

Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan da dernek faaliyetlerini anlatarak, bugüne kadar kendilerini ziyaret edenler hakkında bilgi verdi.

Dışişleri Bakanı’nın yaptığı katkılardan duydukları memnuniyeti de dile getiren Ersan, “Sizlerden memnunuz. Bizlere yardımcı oluyorsunuz. Yardımlarınızın devamını bekliyoruz” dedi.

Görüşmenin ardından Ersan, Nami’ye plaket takdim etti.
Editör: TE Bilisim