Dışişleri Bakanı Özdil Nami, Londra’da, Birleşik Krallık Adalet Bakanlığı ve Temel Haklardan Sorumlu Devlet Bakanı ve hükümet ortağı Liberal Demokrat Parti'nin Başkan Yardımcısı Simon Hughes ile biraraya geldi.

Enformasyon Dairesi’nden verilen bilgiye göre Nami-Hughes görüşmesinde, Kıbrıs sorunu ve müzakere süreci ele alındı.

Nami, Hughes’e müzakere sürecinde meydana gelen tıkanmanın ana nedeninin, İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Rum Yönetimi eski Başkanı Dimitris Hristofyas tarafından benimsenen yakınlaşmaların Kıbrıs Türk tarafınca kabul edilmesi ancak Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis tarafından kabul edilmemesi olduğunu vurguladı.

Kıbrıs Rum tarafının bu tutumunun zaman kaybına, ayrıca Ortak Açıklama metni ile birlikte adada oluşan çözüme yönelik umutların ve olumlu havanın erozyona uğramasına yol açtığını belirten Nami, Kıbrıs’taki çözüm çabalarına garantör ülke İngiltere’nin de katkı koymasının öneminin altını çizdi ve kaybedilecek zamanın çözümün aleyhine olduğunu belirtti.

BM Genel Sekreteri’nin Özel Danışman atamasının sürece olumlu katkı koyacağına inandığını da kaydeden Nami, bunun da süreci hızlandırmak ve tıkanıklığı aşmak amacıyla atılan bir adım olduğunu belirtti. 
Editör: TE Bilisim