Dışişleri Bakanı Özdil Nami, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) Müdürü Mete Tümerkan ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Enformasyon Dairesi’nden verilen bilgiye göre, Tümerkan, müzakere süreci devam ederken Avrupa Birliği’ne (AB) uyum çalışmalarının da sürdüğünü kaydederek, bu konuda programlar hazırlamanın BRT’nin görevi olduğunu, Dışişleri Bakanlığı ile işbirliği yapmak istediklerini söyledi.

Dışişleri Bakanı Özdil Nami ise, kabulde yaptığı konuşmada, BRT’de son dönemde yaşanan yenilenme çabalarını takdirle takip ettiklerini, Kurumun günün şartlarına uygun bir yapıya ulaşmak için emin adımlarla ilerlediğini belirtti.

Avrupa Birliği uyum süreci ile ilgili çalışmaların son derece önemli olduğunu vurgulayan Bakan Nami, devlete bağlı tüm kurumların kendini bu yönde hazırlaması gerektiğini söyledi. Dışişleri Bakanlığı’nın bu konuda BRT’ye elinden gelen tüm katkıyı koymaya hazır olduğunu belirten Nami, BRT’nin diğer kurumlara da örnek olması temennisini dile getirdi.

Ortak açıklama metninde “Birleşik Kıbrıs’ın AB üyesi olacağının” belirtildiğini hatırlatan Dışişleri Bakanı Nami, toplumun Avrupa Birliği süreci ile ilgili çok daha fazla bilgilendirilmesi gerektiğini vurguladı. 
Editör: TE Bilisim