Enformasyon Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, Dışişleri Bakanı Nami, görüşmelerinde, müzakerelerde yaşanan çıkmaza ilişkin olarak önümüzdeki dönemde ne gibi adımlar atılabileceği yönünde üyelerle görüş alışverişinde bulundu. Nami, gündemde olan hellimin Avrupa Birliği’nde coğrafi işaret tesciline ilişkin son gelişmeler ile Kıbrıs Türk tarafının konuya ilişkin pozisyonunu da İngiliz muhataplarına aktardı.

Bakan Nami, Londra temasları çerçevesinde dün ayrıca, London School of Economics (LSE) üniversitesinde “Kıbrıs müzakereleri” konulu bir konuşma yaptı.

Dışişleri Bakanı Nami, bugün ise, İngiltere’de Kıbrıslı Türklerin oluşturduğu sivil toplum örgütleri ve İngiltere Genel Seçimleri’nde aday olan Kıbrıslı Türklerle biraraya geldi.

NAMİ YARIN AKŞAM ANKARA’YA GEÇECEK

İngiltere Dışişleri Bakanlığı yetkileriyle bir dizi görüşmeler gerçekleştirecek olan Dışişleri Bakanı Nami ve beraberindeki heyet, Londra temaslarını tamamlamasının ardından yarın akşam, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun davetlisi olarak Ankara’ya geçecek.

Dışişleri Bakanı Nami’nin, 20 Şubat Cuma gecesi adaya dönmesi bekleniyor.

Nami’ye, Londra ve Ankara temaslarında Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Erhan Erçin, Özel Kalem Müdürü Hüseyin Özel ve Üçüncü Sekreter Sertaç Güven eşlik ediyor.
Editör: TE Bilisim