BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, Mont Pelerin zirvesinin başarısız olmasından dolayı üzüntü duyduklarını ancak bunun yolun sonu olmadığını, sürecin hızlanarak devam etmesi gerektiğini söyledi.

BKP Genel Başkanı İzcan, “karşı toplumu suçlama oyununa girmeyelim” dediği yazılı açıklamasında, Kıbrıs sorunu gibi eski ve karmaşık sorunların sonuna yaklaştık sonra zorlukların ortaya çıkmasının gayet normal olduğunu belirtti.

İzcan, “Önemli olan özveri ile çalışmaya devam etmek ve karşı toplumu suçlama oyununa girmeden sürece sahip çıkmaktır” dedi.

Tarafları birbirine karşı cömert olmaya çağıran BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, “Karşılıklı vereceğimiz tavizlerin Kıbrıs’ta kalacağını hatırdan çıkarmadan, uluslar arası konferansın zeminini hazırlamak öncelikli görev olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Görüşme sürecinin Lefkoşa’da devam etmesi gerektiğini kaydeden İzcan, açıkta duran konular bir bir ele alınıp kapatılması ve uluslar arası konferansa mümkün olduğu kadar az sorunla gidilmesi gerektiğini ifade etti. İzcan, önemli olanın uluslararası konferansın başarı ile sonuçlanması olduğunu da belirtti.

Kıbrıslı Rumlara iade edilecek topraklara dönecek Rum sayısının sorun yapılmaması gerektiğini kaydeden İzcan, %29.2 -28.2 arası toprağın Kıbrıslı Türkler için yeterli olduğunu da belirtti.

Bulunacak çözümün tüm “Kıbrıslıların” insan haklarına saygılı olmasının çözümün yaşayabilirliği açısından önemli olduğunu ifade eden İzcan buna tüm “Kıbrıslıların” azami önem vermesini istedi.
Editör: TE Bilisim