Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Dursun Oğuz, partinin eski Genel Sekreteri Salih Miroğlu’nun hoşgörüsü ve uzlaşmacı tavrıyla ülke siyasetinde iz bıraktığını vurguladı.

Miroğlu’nun 11’inci ölüm yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımlayan Oğuz, “Ülkemiz siyasetinde hoşgörüsü ve uzlaşmacı tavrıyla iz bırakan, her zaman takdir ile anılacak Dr. Miroğlu’nu özlem, sevgi ve rahmetle anıyoruz” dedi.

Miroğlu’nun siyaset, tıp ve spor camialarında halkın benliğinde yaşamaya ve yaşatılmaya devam edeceğini vurgulayan Oğuz, şunları ekledi:

“Dr. Miroğlu’nun her alanda kazandığı tecrübelerini partisinin en üst kademelerinde vereceği hizmetlerine yansıtamadan aramızdan erken ayrılışı, hem Ulusal Birlik Partisi’nin hem de ülkedeki siyasi hareketin büyük kaybı olmuştur.

İnanıyorum ki, Ulusal Birlik Partisi’nde nefer, İlçe Başkanı, Genel Sekreter, Milletvekili ve Bakan olarak görev üstelenen, son nefesini partililerine seslendiği sırada veren Dr. Miroğlu’nun insan sevgisi dolu yorgun yüreği genç siyasetçilerin yüreklerinde hep atacaktır”.

Miroğlu ile aynı gün hayatını kaybeden eski CTP genel başkanlarından, Kıbrıs Türk siyasetine uzun yıllar hizmet veren Özker Özgür’ü de saygıyla anan Oğuz, “Bu iki siyasi değeri aynı gün, aynı yerde ve aynı duygularla birlikte anıyoruz. Allah rahmetini üzerlerinden esirgemesin. İyi ve güzel insanlar Miroğlu ve Özgür’ü en verimli dönemlerinde kaybetmenin üzüntüsü içinde, bir kez daha özlem ve rahmetle anıyoruz” dedi.
Editör: TE Bilisim