Cumhuriyet Meclisi’nden yapılan açıklamaya göre GAÜ’deki panele TDP Girne Milletvekili Zeki Çeler, UBP Girne Milletvekili İzlem Gürçağ ve CTP Girne Milletvekili Fazilet Özdenefe konuşmacı olarak katıldı. 

Milletvekilleri, Seçim ve Halkoylaması Yasası hakkında, seçmenin nasıl oy kullanacağını, mevcut değişikliğin ne öngördüğünü ve konu hakkında genel değerlendirmeler yaptılar.

ÖZDENEFE

CTP Girne Milletvekili Fazilet Özdenefe konuşmasında, yasadaki değişikliğin gerekçelerini, mevcut yasanın Siyasi Partiler Yasası’yla birlikte okunması gerektiğini anlattı. Özdenefe, yasanın içeriği ve cinsiyet kotasıyla ilgili bilgiler de verdi.

GÜRÇAĞ

Daha sonra UBP Girne Milletvekili İzlem Gürçağ, yeni yasa kapsamında, oy verme işleminin nasıl gerçekleştirileceğini, seçmenlerin nasıl 3 farklı şekilde oy kullanabileceğini, aday sayılarının ilçelere dağılımını, oy pusulalarının hangi durumlarda geçerli ve hangi durumlarda geçersiz sayılacağını detaylı bir şekilde anlattı.

ÇELER

TDP Girne Milletvekili Zeki Çeler de konuşmasında, yasaya neden olumsuz oy verdiklerini aktardı.
Çeler, aday seçim çalışmalarında partilerin vizyonunun ne olduğunu anlattı. Çeler, çalışarak halka hizmet verecek, ülke sorunlarıyla ilgilenecek parti ve adaylara oy verilmesini de istedi.

Editör: TE Bilisim