İsimleri “Bozkurt” gazetesiyle özdeşleşen, Kıbrıs Türk basınına uzun yıllar hizmet etmiş merhum gazeteciler Cemal Togan ile Sadi Togan, bugün kabirleri başında anıldı.

Bozkurt gazetesinin kurucuları gazeteci Cemal Togan’ın 22., oğlu Sadi Togan’ın ise 7. ölüm yıldönümü nedeniyle Lefkoşa Mezarlığı’ndaki anma töreni ailesinin ve gazetecilerin katılımıyla saat 10.00’da yapıldı.

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği’nin ilk başkanı da olan Sadi Togan’ın kabrindeki törende konuşan Birlik Genel Sekreteri Özgül Gürkut Mutluyakalı, her iki merhum gazetecinin Kıbrıs Türk basınına bıraktıkları çok önemli değerlerle hatırlandığını ve anıldığını söyledi.

Mutluyakalı, teknolojinin bugünkü kadar gelişmediği yıllarda, büyük özverilerle gazete çıkaran Cemal ve Sadi Togan’ı unutmayacaklarını ve genç gazetecilerin de öğrenmesi için gerek KTGB’ye, gerekse iletişim fakültelerine düşen görevler bulunduğu bilincini taşıdıklarını kaydetti.

Mutluyakalı, Birliğin geçen dönem yayımladığı “Kıbrıs Türk Basın Tarihi” kitabının, Toganlar ve diğer gazetecilerin Kıbrıs Türk basınına hizmetlerinin kayda geçirildiği eserlerden biri olduğunu da belirtti.

Konuşmanın ardından Sadi Togan için dua edildi ve mezarına çelenk ve çiçekler konuldu. Daha sonra Cemal Togan’ın mezarına da gidildi ve dua edilerek çiçekler bırakıldı.

Cemal ve Sadi Togan için bugün saat 17.00’de ailenin Taşkınköy’deki evinde mevlit okutulacak
Editör: TE Bilisim