Memur Sen Başkanı Akın Manga yeni hükümetten beklentileri oldukları söyledi.

Manga'nın açıklaması şöyle:

Önümüzdeki hafta başı, yeni dönem Milletvekillerimizin KKTC Meclisi’nde yemin töreni yapılacaktır. Hemen akabinde KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın, UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu’na yeni hükümeti kurma görevi vermesi bekleniyor. Önümüzdeki hafta sonundan önce UBP-DP ve Halkın Partisi’nden oluşacak 3’lü koalisyon hükümetinin oluşması bekleniyor. Bu hükümetin, nisap sorunu olmayacak uzun ömürlü bir icraat hükümeti olacağına inanılıyor.

Memur-Sen olarak yeni oluşacak Hükümet’ten, öncelikli beklentilerimiz özetle şöyledir:

+ Kamu Reformundan önce, Kamu’da çalışanlar arasında, eşit işe eşit menfaat prensibine uygun yasal düzenlemelerin ivedi olarak yapılması ve siyasilerin yarattığıanomalilerin giderilmesi;

68 araç trafikten men edildi 68 araç trafikten men edildi

+ Bakanlık ve Daire’lerin teşkilat yasalarının, günün koşullarına göre düzenlenerek, personel ihtiyaçlarının giderilmesi. Bu şekilde Kamu’dagüven ve verimliliğin arttırılması;

+Kamu Maliyesi’nin güçlendirilmesi için, etkin bir denetim sisteminin devreye sokularak kayıt dışılığın kayıt altına alınması. Kamu ve özelde çalışanların ve işverenlerin haklarına el atılması halinde, kayıt dışılığın teşvik edilmiş olacağı unutulmamalıdır.

+ Dış politikada, iki egemen eşit devletin yan-yana işbirliği savunulurken, siyasi-ekonomik ve sportif ambargolarla, Dünya’yla bütünleşmemizi engelleyenlerin, Rum Yönetimi, AB ve BM Güvenlik Konseyi olduğu argümanını, daha güçlü bir şekilde seslendirmek zorunda olduğumuzu hatırlatmakta yarar görüyoruz.

Editör: Haber Merkezi