Temel Onkoloji Uzmanı Mine Çağlar tarafından verilen ücretsiz seminere İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ve Meclis Üyesi Sefa Kurukafa da katılarak destek verdi. Seminerde köy muhtarı Halil Severen’in yanı sıra Kanser Hastalarına Yardım Derneği İskele Bölge Gönüllüleri Başkanı Ersin Nizam da hazır bulundu.

ÇAĞLAR: “ERKEN TEŞHİSTE EN ETKİLİ ARAÇ KENDİ ELLERİMİZDİR”

İskele Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Ergazi köy kahvehanesinde gerçekleşen seminerde kadınlara hitaben konuşan ve meme kanseri hakkında önemli bilgiler veren Temel Onkoloji Uzmanı Mine Çağlar; erken teşhisin önemine dikkat çekti ve “Erken teşhiste en etkili araç kendi ellerimizdir” dedi.

Her kitlenin kanser olmadığına da vurgu yapan Çağlar, ancak kitle görülmesi durumunda derhal doktora gidilmesi gerektiğini ifade etti.

Meme Kanserinin önüne geçmenin erken teşhisle mümkün olduğunu belirten Mine Çağlar, kadınlara; memeden gelen kanlı renkteki akıntı durumunda, meme ucunda oluşan şekil bozukluğunda, memede oluşan portakal kabuğu görüntüsü durumlarından herhangi birini görmeleri durumunda vakit kaybetmeden doktora gitmeleri çağrısında bulundu.

Mine Çağlar konuşmasının sonunda, kadınlarla farkındalık yaratma konusunda bir araya gelmelerine vesilen olan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’na teşekkür etti.

SADIKOĞLU: “SORUMLULUĞUMUZU YERİNE GETİRİYORUZ”

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da yaptığı konuşmada, bu tür etkinliklerin önemine dikkat çekerek, “Sorumluluklarımızı yerine getiriyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

İskele Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında birçok etkinliğe imza attığını belirten Sadıkoğlu, kadınların bilinçlenmesinin çok önemli olduğunu kaydetti.

Meme Kanseri Farkındalık seminerlerinin ilkinin Ergazi köyünde başladığını söyleyen İskele Belediye Başkanı, ilerleyen günlerde bu seminerin diğer köylerde de yapılacağını ifade etti.
Editör: TE Bilisim