13 Aralık, Pazar günü Mehmetçik Belediyesi bir ilke imza atıyor. ‘’Toprak Ana Günü’’ etkinliği düzenleyecek olan Mehmetçik Belediyesi, bir süre önce basına tanıttığı ‘’Kültür Elçileri Yetiştiriyoruz’’ projesinin ilk etabının tamamlanması dolayısı ile Kültür Elçilerine ‘’Kültür Elçisi Rozeti’’ ve ‘’Sertifika’’ takdim edecek.
Etkinlik, buram buram Kıbrıs tüten köylerimizden biri olan Balalan Köyü’nde gerçekleşecek. Sabah 10:00’da başlayacak olan etkinlik çerçevesinde Kıbrıs’a özgü çeşitli gösteriler yer alacak, Kıbrıs’a özgü ürünler sergilenerek Halk dansları gösterileri yer alacak.
Amacın, Kıbrıs Kültürü’nü çocuklarımıza aşılamak olduğunu dile getiren Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, Kültür Elçisi unvanını almaya hak kazanan çocuklarımıza etkinlik çerçevesinde sertifika da takdim edecek.
Kıbrıs’a özgü oyunların yer alacağı TOPARAK ANA GÜNÜ etkinliği çerçevesinde, Galatya Turu ve iki toplumlu konser de gerçekleşecek.


ETKİNLİĞE SEFERİHİSAR BELEDİYE BAŞKANI DA  KATILACAK
Geçtiğimiz hafta Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in davetlisi olarak ‘’16. Mandalina Festivali’’ne katılan Cemil Sarıçizmeli, ziyareti esnasında Mehmetçik ve Seferihisar Belediyesi’nin ortak yapabileceği çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu.
Türkiye’nin ilk CittaSlow şehri olan Seferihisar’da CittaSlow kapsamında gerçekleşen çalışmalar hakkında bilgi alarak, orada gördüğü uygulamaları Mehmetçik Belediyesi’nin CittaSlow süreci ile ilgili çalışmalara katkı koymak amacı ile yerinde inceleyen Sarıçizmeli, üç günlük ziyaretin ardından adaya döndü.
Önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olan TOPRAK ANA GÜNÜ etkinliği için çalışmalar başlatan Mehmetçik Belediyesi, 13 Aralık’ta gerçekleşecek olan etkinliğe Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’i de davet etti.

 
Editör: TE Bilisim