Gazimağusa Belediyesi Tenis Kulübü geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılan Tenis Kulübü yöneticilerinden Merhum Mehmet Talaykurt’un anısına düzenlediği amatörler tenis turnuvası dün akşam başladı. Tenis Kulübü’ndeki çalışmalarının yanında aynı zamanda belediyenin kültür Şubesi çalışanı da olan Merhum Mehmet Talaykurt anısına düzenlenen turnuvanın açılışında Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Tenis Kulübü Başkanı Cahit Kasapoğlu ve Mehmet Talaykurt’un ağabeyi Halil Talaykurt birer konuşma yaptı.

Gazimağusa Belediyesi’nin Palm Beach’teki Tenis tesislerinde 3-8 Ekim tarihleri arasında yapılacak turnuvada 40 oyuncu tek erkekler ve çift erkekler kategorilerinde mücadele edecek. Baş hakemliğini Çağlar İzkan’ın yaptığı turnuva tek erkeklerin karşılaşmalarının oynanmasıyla başladı.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter konuşmasında, Gazimağusa Belediyesi Tenis Kulübü’nün rahmetle andığı Mehmet Talaykurt anısına düzenledikleri turnuvanın çok anlamlı olduğunu, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti. Her vefatın erken olduğunu ancak Mehmet Talaykurt’un aramızdan çok erken ayrıldığını ifade eden Arter, “konuşurken zorlanıyorum. Mehmet Talaykurt çok sevdiğimiz mesai arkadaşımızdı. Bir türlü alışamadık yokluğuna. Ne kadar etkinlik düzenlesek de yerini ne kadar doldurabiliriz. Çok da iyi bir insandı, kalbinin temizliğini herkes söyler.” diye konuştu. Başkan Arter, sadece belediyede değil tenis Kulübü’nde de çalıştığını ve basın sözcülüğünü yaptığını ifade ettiği Mehmet Talaykurt’a Allahtan rahmet diledi.

Gazimağusa Belediyesi Tenis Kulübü Başkanı Cahit Kasapoğlu da konuşmasında, mesai arkadaşı ve yönetim kurulu arkadaşı olan Mehmet Talaykurt’un herşeyden önce çok eski bir dostu olduğunu, onu çok genç yaşta kaybettiklerini, anısını yaşatmanın boyunlarının borcu olduğunu, onun anısına kaliteli bir turnuva hazırladıklarını söyledi. Mehmet Talaykurt’un ismini unutturmayacaklarını, diğer bölgelerde de sevilen bir kişi olması nedeniyle Lefkoşa’dan da katılım olduğunu ifade ederek, Mehmet Talaykurt’u rahmetle andı.

Mehmet Talaykurt’un ağabeyi Halil Talaykurt ise organizasyonu düzenleyen Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ve Tenis Kulübü Başkanı Cahit Kasapoğlu’nun kendilerine büyük gurur yaşattığını ifade ederek Başkan Arter ve Kasapoğlu’na teşekkür etti. Talaykurt, çok değerli bir anı turnuvası düzenlendiğini, acılarının çok yeni olmasına rağmen turnuvanın kendilerine büyük gurur yaşattığını ifade ederek, Mehmet Talaykurt’u farklı etkinliklerle anmaya devam edeceklerini söyledi.
Editör: TE Bilisim