Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili ve Meclis Başkan Yardımcısı Fazilet Özdenefe, Kıbrıs TV'de yayınlanan "Objektif" isimli programa katıldı ve Erçin Şahmaran'ın sorularını yanıtladı.

“KRİZİN ÇÖZÜMÜ, CTP’NİN HÜKÜMET KURMASIDIR”

Son dönemlerde yaşananların “UBP’nin, Türkiye’den parayı en iyi biz alırız” mantığının çöküşü olduğunu söyleyen Özdenefe, bu saatten sonra krizin çözümünü CTP’nin hükümet kurmasında olduğunu aktardı.

“MECLİSTE MUHALEFET OLMASAYDI, İKTİDAR HER İSTEDİĞİNİ YAPARDI”

CTP’nin meclisten çekilmesini isteyerek algı yaratılmaya çalışıldığını belirten Özdenefe, “Değil CTP, tüm muhalefet partileri meclisten çekilse bile ülke erken seçime gidecek diye bir durum yok. CTP mecliste olmazsa, iktidar her istediğini yapardı” dedi.

CTP Milletvekili Özdenefe'nin gündeme dair yorumları, özetle şu şekilde oldu:

"Son yıllarda yaşananlar, taraflı, tarafsız, siyasi görüşü ne olursa, olsun herkesi üzüyor. Ancak yaşanan bu süreçler, siyasiler aynıdır, kim gelirse, gelsin fark etmez anlayışını büyütmesin. Hepsi aynı değildir. Bu durum UBP'nin, Türkiye'den parayı en iyi biz alırız politikasının çöküşüdür. Şimdi müdahale UBP'nin kendi içine, bakanlarına, başbakanınadır. 

Bu saatten sonra bu krizin çözümü, CTP'nin hükümeti kurmasıdır. Hükümet kurma görevi CTP'ye verilmeliydi. Şu an erken seçim sürecine girilmiştir. Bu gidişatın, bu yapının çok uzun sürmeyeceği belli, süreç erken seçime doğru gidiyor. Yıl sonu mu olur, bir yıl sonra mı olur, onu göreceğiz. Türkiye ile bir iş birliği protokolü imzalandı ama ne olduğunu kimse bilmiyor. 

Sahte diploma soruşturmasında yeni tutuklamalar... Sahte diploma soruşturmasında yeni tutuklamalar...

Yaratılmaya çalışılan bir algı var. CTP meclisten çekilsin. Değil CTP, tüm muhalefet partileri meclisten çekilse bile ülke erken seçime gidecek diye bir durum yok. CTP mecliste olmazsa, iktidar her istediğini yapar, örneğin belediyeler konusunda, biz müdahale ve mücadele etmeseydik, çala kalem hazırlanmış ve adına belediye reformu denen olay, hayata geçecekti. Tüm ülke zarar görecekti. Meclis de bir mücadele alanıdır. Biz halkı temsilen yetki aldık. Meclisten çekilmek çözüm değil. Bu yıllar önce denendi, bedeli de ödendi."

Editör: Haber Merkezi