Bafra sahilinde 2003’ten beri jet ski (su kızağı) işletmeciliği yapan Ahmet Karaçalı, sözleşmesinin iptal edilmesiyle mağdur olduğunu belirterek bugün Cumhuriyet Meclisi yanında eylem yaptı.

Meclis civarına jet skilerle gelen Karaçalı ve yakınları, yaz mevsimi başladığı halde işlerini yapamadıklarından ve ekmek parası kazanamadıklarından yakınarak sorunlarına çare aradı.

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Meclis Genel Kurulu toplantısı sürerken bir süre dışarı çıkarak Meclis bahçesinde Ahmet Karaçalı ile görüştü ve sorununu dinledi.

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay’ın da bir süre bulunduğu ortamda konuşan Karaçalı, Bafra sahilinde 2003’ten beri jet ski işletmeciliği yaptığını belirtti; ancak İskele Kaymakamlığı’nın iznini daha bir buçuk ay süresi varken iptal ettiğinden yakındı.

Karaçalı, kaymakamlığın daha sonra kendisine başka bir yer önerdiğini, bu yeri kabul ettiğini 25 Mart’ta bildirdiği halde henüz gerekli işlemin yapılmamasından dolayı mağdur olduğunu söyledi.

İçişleri Bakanı Uluçay da, konuyla ilgilendiğini ancak izin sorunu bulunduğunu, şu anda işlem yapmanın seçim yasaklarına girip girmediği konusunda Başsavcılık’tan görüş beklediklerini kaydetti.

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ise, Karaçalı’nın sorunun aşılması için gerekli girişimleri yapacağını söyledi.
Editör: TE Bilisim