Cumhuriyet Meclisi, İdari ve Sosyal İşler Komitesi toplandı.

UBP Güzelyurt Milletvekili Komite Başkanı Türkay Tokel başkanlığında bugün saat 10.00’da  toplanan  Komite, gündeminde bulunan, “Yurt Dışında Görev Yapan Personelin Kadroları ve Dış Görev Ödenekleri (Değişiklik) Yasa Tasarısı” ile “Dışişleri Dairesi Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nı görüştü.

Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Komite her iki yasa tasarısıyla ilgili çalışmalarını bir sonraki toplantıda ele almaya devam edecek.

Açıklamada, Yurt Dışında Görev Yapan Personelin Kadroları ve Dış Görev Ödenekleri Yasası’nın  Dışişleri Dairesi Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları Yasası’nda yapılan değişiklikler ile uyumlu hale getirilmesi amacıyla yeniden düzenlenmesi ihtiyacı doğduğu ve bu nedenle söz konusu yasa tasarısının hazırlandığı ifade diledi.

Dışişleri Dairesi Kuruluş Görev  ve Çalışma Esasları Yasası ile ilgili olarak da, ilgili yasanın Dışişleri Dairesi’nin yürütmekte olduğu  fiili görev ve faaliyetlerin en etkin şekilde gerçekleştirilmesi için  gerekli idari teknik ve yasal zemin açısından yetersiz kaldığı, bu bağlamda yaşanan sıkıntıları aşmak amacıyla  söz konusu yasada düzenlemelere gidildiği ifade edildi.

İdari ve Sosyal İşler  Komitesi toplantısına, UBP Güzelyurt Milletvekili Komite Başkanı Türkay Tokel, CTP-BG Gazimağusa Milletvekili Komite Başkan Vekili Sonay Adem,  UBP Girne Milletvekili Necdet Numan ve CTP-BG Girne Milletvekili Dr. Abbas Sınay katıldı.

Ayrıca toplantıda, davetli olarak, Dışişleri Bakanlığı’ndan Ayda Soylu, Hilmi Akil ve Zeynep Denner, Personel Dairesi’nden Ümral Tözün, Nahide Kayan Eraslan, KTAMS’dan Güven Bengihan, Devrim Barçın, Bütçe Dairesi’nden Niğar Keleş ve Bilal Soygür yer aldı.

Editör: TE Bilisim