Dernekten yapılan açıklamada, projenin; denizlerin, Kıbrıslıların ortak doğal mirası ve müşterek yaşam alanı olduğu gerçeğinden yola çıkılarak hazırlandığı belirtildi.

Projenin, AB tarafından “Kıbrıslı Sivil Toplum Harekette Programı” altında finanse edileceği ve MASDER tarafından AKTI, Enalia Physis ve Dalış Merkezleri Birliği işbirliğiyle uygulanacağı kaydedilen bildiride, “Proje uyarınca, MARLISCO ( Avrupa denizlerindeki çöpleri azaltmayı sağlayacak toplumsal farkındalık ve sosyal sorumluluk) Programı kriterleri takip edilecek” denildi.

Tanıtım etkinliği öncesinde, sabah Gazimağusa ve Boğaz bölge balıkçılarının av esnasında denizden çıkardıkları atıkların teslim alınacağı, 08:00-10:00 saatleri arasında dalgıçların Boğaz bölgesinde deniz tabanı temizliği yapacağı ifade edilen açıklamada, saat 10:00’dan itibaren ise Glapsides-DAÜ Beach Club-Silver Beach boyunca sahil temizliği yapılarak, 17:00-19:00 saatlerinde MASDER binasında tanıtım etkinliği gerçekleştirileceği kaydedildi. Etkinlik sırasında, interaktif Marlisco Sergisi’nin de açılarak, 17 Ekim’e kadar bölge okullarının ziyaretine açık tutulacağı belirtildi.
Editör: TE Bilisim