Kendini “yarı kovboy, yarı Kızılderili” olarak tanımlayan sanatçı Marie Watt, ABD Elçiliği’nin davetlisi olarak Amerikan Büyükelçisi John Koenig’in konutundaki sanat koleksiyonunun açılışı için Kıbrıs’a geliyor.

Büyükelçi John Koenig ve eşi Natalie Koenig, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın “Elçilikte Sanat” programı çerçevesinde Kıbrıs’ı daha iyi tanımayı amaçlıyor.

Amerikan Elçiliği’nden verilen bilgiye göre Elçi Koenig’in koleksiyonunda, Watt’ın 2007 tarihli eseri “Battaniye Serileri: Devam (Kitap I - Kitap III)” bulunuyor.

ABD Elçiliği davetlisi olarak adaya gelecek Watt, 27 Eylül Cuma günü, eserleri ve esinlenmeleri üzerine Akdeniz Avrupa Sanat Derneği’nde (EMAA) saat 16.00’da bir konuşma yapacak.

Marie Watt, aynı gün saat 19.30’da ARTOS’ta da bir konuşma gerçekleştirecek. Watt, 28 Eylül’de dikiş çemberi atölye çalışmasına katılacak.

ATÖLYE ÇALIŞMASI HALKA AÇIK

28 Eylül’de yapılacak dikiş çemberi atölye çalışması 11.00 ile 14.00 saatleri arasında Ledra Palace Otel yanındaki J. William Fulbright’da düzenlenecek.

Atölye çalışması halka açık olacak. Dikiş tecrübesi gerektirmeyen bu çalışmaya katılımcılar istediği zaman girip çıkabilecek. Çalışma boyunca açık büfe olacak.

Etkinlikle ilgili daha fazla bilgi 22-669757 numaralı telefondan, ABD Elçiliği Halkla İlişkiler Yardımcısı Jessica Banuls’tan alınabiliyor.

Editör: TE Bilisim