Maria Skoullou’nun, Kıbrıs Türkünün egemenliğinin ve özgürlüğünün sembolü Türk bayraklarının Koruçam’a asılmasına tepki gösterdiği Facebook paylaşımı, geçen aralık ayında muhtar adaylığının reddedilmesinin ne kadar haklı ve doğru bir karar olduğunu bir kez daha gösterdi.

Restoranına Atatürk fotoğrafları asarak, sosyal medya hesabından Türk Bayrağı görseli eşliğinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama mesajları paylaşarak Kıbrıs Türklerinin sempatisini toplayan, Koruçam köyünde bulunan “Yorgo Kasap” isimli restoranın sahibi Maria Skoullou, Kormacit Dayanışma Merkezi’nin açılışında köye Türk bayrağı asılmasına tahammül edemedi!

Maria Skoullou, Facebook’taki “Maronit Formu” sayfasında, köye asılan Türk ve KKTC bayraklarının yer aldığı fotoğraf ile birlikte, “Kormacit 2023. Bravo be. Bravo size. Yağcılar. Neredeyiz be? Hepiniz üzülecek haldesiniz. Nerelere geldik” diye yazarak paylaşım yapması tepkilere neden oldu.

Maria Skoullou, Koruçam’a Türk bayraklarının asılmasını, köyün KKTC egemenliği altında olduğunu bilmezden gelerek, “Nerelere geldik” diye eleştirdi ve durumu “yağcılık” olarak niteledi.

Paylaşımın altına onlarca yorum yazanlar ise, haddelerini aşarak, köye Türk bayraklarının asılmasını sorguladı, Koruçam’ın ve Kuzey Kıbrıs’ın “işgal altında” olduğu iddiasında bulundu.

Maria, paylaşımının altına yazılan yorumlara, “Dün akşam köyde ne olduğunu anladınız mı be? Türk bayraklarını astınız bir de konuşuyorsunuz be işe yaramazlar” diye yanıt verdi.

Antonis Koumi isimli kullanıcının, “Bayraklar için bağıranlar neden gidip onları indirmiyorsunuz?” yorumu ise dikkat çekti.

“KKTC Devleti’nin güvencesinde ve Türk bayrağının gölgesi altında yaşamanın değerini bilsin”

Maria’nın, köye Türk bayrağının asılmasına yönelik saygısız tutumu tepki çekti. Vatandaşlar, “Maria hanım görmeye tahammül edemediği o Türk bayrağının gölgesi sayesinde güven ortamında özgürce yaşıyor. İddia ettiği gibi ‘işgal’ altında olsa, bu türden paylaşım ve açıklamalar yapamazdı. KKTC Devleti’nin güvencesinde ve Türk bayrağının gölgesi altında yaşamanın değerini bilsin” diye görüşlerini paylaştılar.

"T izni kararını gözden geçirin” "T izni kararını gözden geçirin”

EOKA propagandasına destek vermişti

Maria Skoullou’nun muhtar adaylığı, Rum yönetiminden arkadaşlarıyla köye gelen ve EOKA propagandası yaparak köy duvarlarına “Kıbrıs Yunandır”, “Yunanistan’la birleşeceğiz” sloganları yazıp kaçan yeğeni Orastis Krashias nedeniyle “sakıncalı” bulunmuştu.

Maria Skoullou’nun muhtar adaylığının uygun bulunmaması üzerinden bilinçli bir dezenformasyon kampanyası yürütülmüş, Dışişleri Bakanlığı, “keyfi uygulama” yapma, “devletin itibarına zarar verme” ve “ırkçılıkla” eleştirilmişti.

Maria’nın muhtar adaylığının haklı gerekçelerle reddedilmesini eleştirenlerin, Maria’nın, Kıbrıs Türkünün egemenliğinin ve özgürlüğünün sembolü Türk bayraklarının asılmasına karşı çıkışına nasıl bir tepki gösterecekleri ise merak konusu.

Editör: Haber Merkezi