Lefkoşa bağımsız milletvekili Adayı Barış Mamalı sergilediği duruşu, aday olma gerekçelerini ve projelerini ortaya koyma adına çıktığı seçim ziyaretlerini farklı bir tarzda gerçekleştirmeyi tercih etti.

Lefkoşa bağımsız milletvekili adayı Barış Mamalı’nın basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, kısa sürede birçok sivil toplum örgütünü ziyaret eden Mamalı, gerek basın emekçilerine bu yoğun ortamda ek külfet çıkartmamak gerekse ziyaretlerin daha rahat ve samimi bir ortamda gerçekleşmesi için önceden basına haber vermemeyi uygun gördü.
3 günlük süre zarfında birçok basın kuruluşu yanında Biyologlar Derneği, HÜR-İŞ, Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, Diyabet Derneği ve DEV-İŞ’i ziyaret etti.

Yapılan ziyaretlerde Mamalı, özellikle toplumun siyaset kurumuna olan güveninin sıfırlandığını, ancak siyasi aktörlerin bunu hala daha ciddiye almadıklarını, daha demokratik ve adil bir düzen için uğraş vermediklerini dile getirdi.

Mamalı, “Sandıkta kırılacak her mühürün bu çarpık ve yozlaşmış siyaset kurumuna dolayısıyla da insanlara eziyet çektiren, onları mutsuz eden ve sırasında sömürüp yıkan sisteme karşı da büyük bir uyarı oluşturacağını” söyledi.

Bağımsız Aday Barış Mamalı “Gerçek durum odur ki Meclis içi siyaset miadını doldurmuştur ve halka hizmet yerine zümresine ve etrafına menfaat kazandırma peşinde koşmaktadır. Geçmişte yaşananlar bunu net ispatlamıştır. Bu yapının ülkede değişimi gerçekleştirmesi mümkün değildir. Değişimi partiler değil,  ancak cesur, nitelikli, dürüst ve fedakâr kişiler ve bu kişilerin çokluğu gerçekleştirebilir” dedi.

Editör: TE Bilisim