‘Hayvan Hakları’na yönelik projelerini açıklayan Arter; “İlçemizdeki sokak hayvanlarının sağlıklı yaşam haklarını sürdürmesini sağlamak bizim görevimiz. Bu nedenle hayvan dostu belediyecilik anlayışı şart!” dedi.

“HAYVANLARIN EZİYET EDİLEREK ÇÖPLÜĞE ATILMASI VE ÖLÜME TERK EDİLMESİ İNSANLIKLA BAĞDAŞMIYOR”

Hayvanların korunması, onlara merhamet ve şefkat gösterilmesinin insanlığın gerekliliği olduğunu dile getiren İsmail Arter, mevcut Belediye Başkanı Oktay Kayalp’in yetkisi ile belediye tarafından şehir içinde toplatılan köpeklerin eziyet edilerek çöplüğe atılması ve ölüme terk edilmesinin insanlıkla bağdaşmadığını söyledi.

“BİRKAÇ GÜN ÖNCE ‘O KADAR SEVİYORLARSA ALIP YATAK ODALARINA KOYSUNLAR’ DİYEN OKTAY KAYALP’İN, BUGÜN ‘HAYVAN BARINAĞI’NDAN BAHSETMESİ İYİ NİYET DEĞİL, TAMAMEN SEÇİM YATIRIMI”

Basına yansıdığı şekliyle Oktay Kayalp’in; ‘bu köpek işi can sıkıyor artık, şehir içinden toplatıp varoşa atıyoruz. O kadar seviyorlarsa alıp yatak odalarına koysunlar’ şeklindeki söyleminin, hayal kırıklığından öte çok çirkin davranış olduğuna vurgu yapan İsmail Arter, hayvanlara karşı acımasızca davranıldığını söyleyerek, bunun kabul edilemez olduğunu belirtti.
20 yıldır makamda olan bir Belediye Başkanının, bir yandan hayvanlara eziyet yapılmasına izin verirken, bir yandan umursamaz tavırlarının kamuoyunda tepki ile karşılanması sonrası; “belediye hayvan barınağı ve rehabilitasyon merkezi’nin inşasına başlıyoruz” yönünde haberler yapmasının da iyi niyetle bağdaşmadığını ve seçime yönelik bir aldatmaca olduğuna dikkat çeken DP Ulusal Güçler Gazimağusa Belediye Başkan adayı İsmail Arter; “şehir içinde toplanan hayvanları çöplüğe atarak, ölüme terk eden ardından da ‘bu iş can sıkıyor, o kadar seviyorlarsa alıp yatak odalarına koysunlar’ diyen bir zihniyet 20 yıl sonra hayvan dostu olduğunu hatırlıyorsa bunun altında başka bişey vardır” dedi.

“7/24 HİZMETİN SAĞLANDIĞI, EĞİTİMLİ PERSONELİN GÖREV ALDIĞI ÇAĞDAŞ BİR BARINAK VE REHABİLİTASYON MERKEZİ”

Hayvanseverlerinin de talep ve beklentilerini göze alarak sokak hayvanlarıyla ilgili güzel ve yararlı çalışmalar yapacaklarını dile getiren DP Ulusal Güçler Gazimağusa Belediye Başkan adayı İsmail Arter; “Veteriner ihtiyacının 7/24 sağlandığı, kedi ve köpekler için rehabilitasyon alanlarının yaratıldığı ve tam donanımlı ameliyathanesini de içinde barındıran çağdaş bir barınak ve rehabilitasyon merkezi. Ayrıca, hayvanlara tıbbi müdahale gereken acil durumlarda alınabileceği bir ambulans ve köpek yakalama konusunda eğitimli personel de hizmet sunacak. Tüm bunların yanı sıra hayvanların kendileri için özel olarak doğal ortamlarındakine benzer hazırlanan barınaklarda özgürce yaşadığı, ağaç ve bitki çeşitliliği ile kentin ve kentlinin de ziyaret edebileceği doğal bir yaşam alanı yaratacağız” dedi.

“ÇALIŞMALARIMIZ HAYVANSEVERLERLE İŞBİRLİĞİ İÇİNDE SÜRDÜRÜLECEK”

DP Ulusal Güçler Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Veteriner hekimlerin, çok sayıda hayvanın bakımı ve tedavisini de üstleneceğini, bunun yanı sıra belediyenin sokak hayvanlarına yönelik su ve yemek desteği konusunda da çalışmalar yürüteceğini de sözlerine ekleyerek, ilçedeki sokak hayvanlarının sağlıklı yaşam haklarını sürdürmesini sağlamalarının görevleri olduğunu söyledi ve bu yöndeki çalışmaları, hayvanseverlerle işbirliği içinde sürdüreceklerini belirtti.

 
Editör: TE Bilisim