Desdemona Parkı çevresi ve Canbulat yolu üzerinde yer alacak panayır alanı, her yıl olduğu gibi bu arteri daha da renkli yapacak. Çocuk oyun araçları, yiyecek-içecek standları ve oturma yerlerinin kurulacağı alanda, Gazimağusalılar serin yaz akşamlarını keyifle geçirebilecek. Bunun yanında, geçmişte olduğu gibi eğlenceli etkinlikleri ve insanları bir araya getiren ortamıyla panayır kültürü yaşanmaya devam edecek.

Panayır alanının kurulduğu Canbulat yolunun akşam 19.00’dan sonra trafiğe kapalı olacağı için sürücülerin bu güzergâhı kullanmamaları gerekiyor. Panayır yoğunluğundan doğacak park yeri ihtiyacının sur içinde bulunan park yerleriyle yeterince karşılanabileceği belirtildi.

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp, geçmişten bugüne gelen önemli kültürel değerlerimizden olan panayır etkinliğini hem geleneksel özelliğe sahip olması hem de insanları bir araya getirmesi açısından her yıl tekrarladıklarını belirtti.

Kayalp, vatandaşların sosyal ihtiyaçlarını karşılamak için bu tür etkinliklere önem verdiklerini, Kıbrıs Türkünün kültüründe önemli bir yere sahip panayır geleneğini sürdürmeyi amaçladıklarını ve Gazimağusa’nın bu çok eski geleneğini yaşatmaktan mutluluk duyduklarını kaydetti. 
Editör: TE Bilisim