Mağusa Gençlik Merkezi (MAGEM)’in düzenlediği sahil temizliği etkinliği kapsamında Glapsides’ten Beach Club’a kadar uzanan sahil şeridi temizlendi.

Çok sayıda gencin, duyarlı kentlilerin ve Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp’in de katıldığı sahil temizlik etkinliği yaklaşık 2 saat sürerken sahillerimizi uzun süre kirli tutabilecek kapasitede olan toplam 43 torba çöp toplandı.

Çevrede bulunan turistlerin ve deniz sezonunu açan vatandaşların büyük beğeni ile karşıladığı sahil temizlik etkinliğinde, duyarsız insanlar tarafından deniz kenarlarına bırakılan cam şişeler, plastik atıkları, evsel atıklar, bira şişeleri ve insan kıyafetleri toplandı.

MAGEM’den yapılan açıklamaya göre dün gerçekleştirilen sahil temizlik etkinliğinin amacının vatandaşların ve turistlerin, yaklaşan yaz mevsiminde daha temiz bir ortamda deniz keyfi yapabilmelerine yardımcı olmak ve zararlı atıklardan uzak bir şekilde deniz keyfi yapabilmelerini sağlamak olduğu açıklandı.
MAGEMli gençler, sahil temizlik etkinliğinin sonunda vatandaşlarımızı sahillerin temizliği konusunda daha duyarlı olmaya çağırdı.
 
Editör: TE Bilisim