MAGEM’in sanat atölyesinde yapılan çalışmalarda özellikle de çocuklarla gençlerin kültür ve sanat farkındalıklarını artırmak adına çalışmalar yapıldı. Yapılan çalışmalarla MAGEM açık hava müzesi haline geldi.
MAGEM’den yapılan açıklamaya göre; disiplinler arası olan Atölyeler Bayramı ve Sanat Buluşması etkinliklerinin resim, heykel, cam, seramik, gravür, ahşap oyuncak yapımı, keçe yapımı ve ahşap baskı çalışmalarını içermekte olduğu bildirildi.
Yapılan açıklamada “Atölyeler Bayramı” ve “Sanat Buluşması” etkinliklerine katılan sanatçıların Ali Dirier, Katriye Kıntık, Tolga Yurtözveri, Eda Taşlı, Ali Asgar Çakmakcı, Akın Akçıner, Nurseren Tor, İhsan Kendir, Ayşem Otük, Nurtane Karagil, Hasan Işık, Ayten Hüseyin ve Ayhatun Ateşin olduğu kaydedildi.
MAGEM Başkanı Cansu Canalp ise yaptığı açıklamada her yıl olduğu gibi bu yılda Atölyeler Bayramı ve Sanat Buluşması etkinliklerinin coşku ile gerçekleştirildiğini söyledi. Okulların ilgisinin her yıl olduğu gibi yoğun olduğunu belitti.
Cansu Canalp MAGEM’in kurulduğu günden bu yana yaptığı sanat çalışmalarıyla sadece Mağusa’da değil, tüm adada kendinden söz ettirdiğine dikkat çekerken, MAGEM’in bundan sonraki dönemde de gençlerin kültür ve sanat dalından farkındalıklarını artırabilmek adına çalışmaları hayata geçirmeye devam edeceklerini dile getirdi.
MAGEM Sanat Eğitmeni ve proje Küratörü, Ayhatun Ateşin etkinliklerle ilgili olarak “Atölyeler Bayramı etkinliğinde, arkadaşlığın, birlikte çalışmanın eğlenceli yanıyla çocukların yaratıcı dünyalarına dokunuyoruz. Hayaller nesneye dönüşüyor. Atölyeler de çağdaş sanattaki farklı tekniklerle tanışan katılımcılar ve özellikle çocuklar göz ile düşünme yetisini kazanıyor. Algılama, görmeyi öğrenme, beğeni ve estetik değerlerin oluşması gibi konularla başlayan sanata böylesi çalışmalar yaratma ve yaratımdan zevk almaya dönüşerek sorgulama başlayacak ve yaşamlarında sürdürebilir olarak sosyal risklerden uzak durabilecekler” dedi.

Editör: TE Bilisim