Lefkoşa Türk Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, “bilet satışlarının başladığı günden itibaren halkın büyük katılımı ve Lefkoşa Belediye Tiyatrosu önünde oluşturduğu uzun kuyruklar ülke tiyatrosu ve sanatı açısından çıkarılması gereken derslerle dolu olduğu” kaydedildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Festival Komitesi Başkanı Yaşar Ersoy, halkın ilgisine ve desteğine teşekkür ederken, bugüne kadar hükümet edenlere de bu durumdan ders çıkarmaları gerektiğini savundu.

Ersoy, yönetenler tarafından kültür sanata ve tiyatroya gereken desteğin ve düzenlemelerin, Başkent Lefkoşa’ya da çağdaş modern anlamda bir tiyatro binasının yapılmadığını belirtti.

Seyircinin yoğun ilgisine ve talebine rağmen hükümet edenlerin bu konuya hep duyarsız kaldığını söyleyen Ersoy, bu festivali özveriyle, kıt imkanlarla, sponsorların desteğiyle mucizevi bir şekilde gerçekleştirebildiklerini kaydetti.

Ersoy ayrıca, bilet satışlarında kimseye ayrıcalık tanınmadığını, Belediye Başkanı ve Kültür Bakanı da dahil herkesin bilet alarak ve festivale katkıda bulunarak oyunları izleyeceğini belirtti.

Böylesi büyük organizasyonlarda eksikliklerin ve yanlışlıkların olabileceğini göz önünde bulunduran Yaşar Ersoy, yapılacak iyi niyetli eleştirilerle bunların düzeltilmeye çalışıldığını da ekledi. 
Editör: TE Bilisim