Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) personelleri Sivil Savunma Lefkoşa Bölge Müdürlüğü Binası’nda, iki farklı grup halinde “İlk Yardım” konulu eğitim aldı.

LTB Bayındırlık Altyapı, Zabıta, Kanalizasyon , İç Denetim, Temizlik , Su , Halk Sağlığı ve Çevre, İlaçlama ve Mezbaha Şube’sinden toplam 43 personelin katılımıyla gerçekleşen eğitim, başarıyla tamamlandı.
Sivil Savunma uzman personelleri tarafından verilen eğitim kapsamında yaşam belirtileri, suni solunum, kalp masajı, solunum yolu tıkanıklığı, göğüs ağrısı, kanamalar, şeker koması, kırık, zehirlenmeler, hayvan ısırıkları, hasta ve yaralı taşıma, hasta/yaralının ve olay yerinin değerlendirilmesi gibi konularda yapılması gerekenler ve yapılmaması gerekenler anlatıldı.

“İlk yardım hayat kurtarır”
LTB Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, zamanında ve doğru şekilde yapılan ilkyardımın hayat kurtardığına ve kalıcı sakatlıkların önüne geçildiğine değinildi. Bu amaçla personeli ilk yardım konusunda bilinçlendirerek, kaza ve yaralanmalarda hayati önem taşıyan ilkyardımın daha bilinçli ve kaliteli şekilde yapılmasını sağlamaya yönelik çalışma yapıldığı belirtildi. Bu konudaki desteklerinden dolayı Sivil Savunma Bölge Müdürlüğüne teşekkür edildi.
 
Editör: TE Bilisim