Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) kendine bağlı olan Lefkoşa Otobüs Terminali’ne el atarak gerek mevcut sorunların çözümü gerekse terminalin modernleştirilmesi ve canlandırılması için bir ekip oluşturdu.

Sürekli olarak terminalde görev yapacak ekip yıllardır adeta kaderine terk edilen ve otobüsler tarafından kullanılmasına rağmen bakımsızlıktan kötü bir halde olan Otobüs Terminali’nin hem büyük bir miktarı tesbit edilen sorunlarını çözecek hem de terminalde yapılacak yeni çalışmaları koordine edecek.Terminalde peronlar gözden geçirilerek dizilecek ve düzenli bir hale getirilecek, kiracılarla ilişkiler gözden geçirilerek terminaldeki belediye mallarının daha aktif kullanılması sağlanacak, terminaldeki toplu taşıma dışı kullanımlar gözden geçirilerek kaldırılacak,temizlik ve çevre düzenlemesi yapılacak.Oluşturulan ekip önümüzdeki günlerde çalışmalara başlayacak.

Terminal-Bandabuliya arası toplu taşıma hizmeti
Ayrıca LTB gerek Lefkoşa’ya dışarıdan gelen vatandaşlar ve turistleri Belediye Pazarı’na taşıyacak gerekse de park sorunundan dolayı alışveriş için Belediye Pazarı’na toplu taşımayla gitmeyi teşvik etmek ve orayı alışverişte öncelikli tercih edilen bir yer yapabilmek için Terminal-Bandabuliya(Belediye Pazarı) güzergahında uzun yıllardan sonra tekrar toplu taşıma hizmeti konulması çalışmalarına başladı.

Fellahoğlu: “Terminali Başkente yaraşır bir hale getirme arzusundayız”
Batık bir LTB devralmasına rağmen eldeki kıt imkanlarla Otobüs Terminali’ni Başkent Lefkoşa’ya yaraşır çağdaş bir hale getirmek için kolları sıvayan Kadri Fellahoğlu başkanlığındaki yeni belediye yönetimi terminal için özel bir ekip oluşturarak ilk adımı attı. Terminalin tümden modern bir hale kavuşmasının zaman alacak bir konu olduğunu dile getiren Fellahoğlu, “Belediye idaresi olarak terminalin kaderine terk edilmiş bu durumuna kayıtsız kalamazdık. Terminaller şehirlerin dışa açılan kapısıdır. Biz de LTB olarak bir yerden başlamalıydık ve oraya sürekli bir ekip göndererek bu çalışmalara başladık.Bunun devamı da gelecektir.” dedi.
 
Editör: TE Bilisim