banner174
banner151

LTB ekibi, İBB’de depreme karşı risk analizi eğitimini tamamladı

Kardeş şehirler Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) arasında afet yönetimi için iş birliği ve ortak çalışmalar başladı.

09 Mart 2023 Perşembe 16:13
LTB ekibi, İBB’de depreme karşı risk analizi eğitimini tamamladı

LTB’den verilen bilgiye göre, 7 Mart’ta başlayarak üç gün süren eğitim ve inceleme gezisindeki LTB ekibinde, belediye meclis üyeleri ve teknik personellerin yanı sıra, süreçte uzman paydaşların da yer alması amacıyla Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (KTMMOB) bağlı Yerbilim Mühendisleri Odası ile İnşaat Mühendisleri Odası’ndan temsilciler de yer aldı.

Çalışmalar kapsamında ilk olarak LTB ekibi, İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Özlem Tut’un verdiği bilgilendirme eğitimlerine katıldı.

 Avrupa yakasında zemin riski yüksek olan bölgelerde sürdürdüğü depreme karşı risk analizi çalışmalarına İBB ekipleri ile birlikte katılarak inceleme ve gözlemlerde bulunan LTB ekibi, hızlı tespit yapılarak elde edilen verileri ofis ortamında da gözlemledi.

LTB ekibi ayrıca Eyüpsultan’da yer alan AKOM’u (Afet Koordinasyon Merkezi) da ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner161

banner168

banner162

banner180

banner187

banner184

banner181

banner178

banner146