Onay Fadıl Demirciler Eğitim ve Bilim Vakfı’nın mali katkılarıyla Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Matematik Bölümü tarafından düzenlenen 20. Liselerarası Matematik Yarışması finali Bülent Ecevit Anadolu Lisesi, Gazimağusa Türk Maarif Koleji, Lefkoşa Türk Maarif Koleji ve 19 Mayıs Türk Maarif Koleji ekiplerinin katılımı ile DAÜ’de kalabalık bir izleyici önünde yapıldı. Yarışma öncesinde konuşan DAÜ Matematik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nazım Mahmudov yarışmaya katılan tüm okulları kutlayarak yarışmaya gösterilen ilgiye ve yarışmaya mali destek veren Onay Fadıl Demirciler Eğitim ve Bilim Vakfı’na teşekkür etti. DAÜ Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Yılmaz da konuşmasında yarışmanın KKTC’de bir marka olduğunu belirterek yarışmayı yirmi yıldır büyük bir başarı ile düzenleyen Matematik Bölümü’nü ve yarışmada görev alan öğretim üyelerini kutladı. Prof. Yılmaz finalde yarışacak olan okullara başarılar dileyerek sözlerini tamamladı. Çok çekişmeli ve heyecanlı geçen final yarışması sonucunda,
Utku Binay, Berk Erdinç ve Cansu Tekin’den oluşan Lefkoşa Türk Maarif Koleji ‘Birinci’,
Osman Kamiloğlu, Mehmet Tek ve Furkan Yıldırım’dan oluşan 19 Mayıs Türk Maarif Koleji ‘İkinci’,
 Serdar Ersöz, Mustafa Oktay ve Emine Meltam’den oluşan Gazimağusa Türk Maarif Koleji de ‘Üçüncü’ olurken,
yarışmada dördüncü olan
Mehmet Ali Kaçucam, Buse Tosun ve Atalay Elver’den oluşan Bülent Ecevit Anadolu Lisesi de ‘Onay Fadıl Demirciler Özel Ödülü’nü kazanırken,
Çağkan Ergiden, Batuhan Akçın ve Hüsnü Eğitmen’den oluşan Güzelyurt Türk Maarif Koleji 20. Yıl Özel Ödülü’nü,
Ahmet Kamil Karakuş,Tuba Kaya ve Yıldız Fatma Yasak’tan oluşan Erenköy Lisesi de Matemetik Bölümü Özel Ödülü’nü almaya hak kazandılar.
Yarışma sonrasında düzenlenen törenle ödül almaya hak kazanan okullara ödülleri verildi. Yarışmada Birinci Lefkoşa Türk Maarif Koleji’ne ödülleri Genel Orta Öğretim Dairesi Müdürü Mustafa Borataş tarafından verilirken, İkinci 19 Mayıs Türk Maarif Koleji’ne Fen ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rza Bashirov, Üçüncü Gazimağusa Türk Maarif Koleji’ne Fen ve Edebiyat Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Ayhan Bilsel ve Onay Fadıl Demirciler Özel Ödülü’nü kazanan Bülent Ecevit Anadolu Lisesi’ne de merhum Onay Fadıl Demirciler’in kardeşi Sayman Demirciler tarafından verildi.


Onay Fadıl Demirciler Şildi II 1 yıl süre ile Lefkoşa TMK’nın ...
Bu yıl ilk kez konan Onay Fadıl Demirciler Şildi II’ye adını yazdıran Lefkoşa Türk Maarif Koleji bir yıl süre ile şildi müzesine götürmeye hak kazandı. Şilt, Genel Orta Öğretim Dairesi Müdürü Mustafa Borataş tarafından Lefkoşa TMK Müdürü Fehmi Tokay’a verildi.

Bireysel Yarışma Ödülleri de verildi.
Öte yandan, 21 Nisan 2014 günü yapılan 20. Liselerarası Matematik Yarışması’nın bireysel kategorisinde Birinci olan Çağkan Ergiden (Güzelyurt TMK), İkinci olan Ahmet Kamil Karakuş (Erenköy Lisesi) ile Üçüncü olan Utku Binay’a (Lefkoşa TMK) ödülleri Fen ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rza Bashirov, Genel Orta Öğretim Dairesi Müdürü Mustafa Borataş, Fen ve Edebiyat Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Ayhan Bilsel tarafından verilirken yarışmada dördüncü olarak Onay Fadıl Demirciler Özel Ödülü’nü paylaşan Berk Erdinç (Lefkoşa TMK) ile Osman Kamiloğlu (19 Mayıs TMK)’ na ödülleri Sayman Demirciler tarafından verildi.

Teşekkür Plâketleri verildi.
Liselerarası Matematik Yarışması’nın düzenlenmesinde yirmi yıldır başarı ile görev yapan Matematik Bölümü öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Nidai Şemi, Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Etikan, Doç. Dr. Hüseyin Aktuğlu ve Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kara’ya, ayrıca yarışmanın sponsoru Onay Fadıl Demirciler Eğitim ve Bilim Vakfı temsilcisi Sayman Demirciler’e Matematik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nazim Mahmudov tarafından teşekkür plâketi sunuldu.


Editör: TE Bilisim