Limanlar Dairesi Müdürlüğü, 23 Şubat 2020’de Gazimağusa Limanı’na demirleyen ve hakkında basında iddilar çıkan Togo bayraklı “POHNEIX S” adlı gemi ile ilgili aşağıdaki husuları kamuoyunun bilgisine getirir:

Geminin deklere ettiği Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) numarası batık olan başka gemiye ait çıkmıştır. Geminin vermiş olduğu sertifikalar sahte olup ayni sahte Imo numarası kullanılmıştır. Beyan etmiş olduğu bayrak yetkilerinden tüm sertifikaların sahte olduğu teyit edilmiştir.

Gemi Zonguldak Limanından kalkmış olduğunu “Liman Çıkış Belgesi” ile beyan etmiştir. Yapılan araştırma sonucu geminin Zonguldak limanına gitmediği ve Liman çıkış belgesinin sahte olduğu belirlenmiştir. Zonguldak Liman Başkanlığı geminin Zonguldak Limanına giriş yapmadığını teyit etmiştir

Geminin asıl isminin LADY MARİA ve IMO no’sunun 8500070 olduğunu kontrol sırasındaki bulgular ile Kaptan ve 2. Kaptanın itirafıyla anlaşılmıştır.

Geminin baş tarafındaki orijinal isimlerin boya ile boyanarak saklanmaya çalışılmasına rağmen, orijinal isim yarı okunur vaziyettedir.

Geminin baş tarafında bulunan geminin daha önceki kayıtlı ismi olan MİRABELLE ismi halen kabartma yazı ile durmaktadır. Geminin Köprü üstünde yapılan kontrollerde LADY MARIA gemisine ait olan eski evraklar tespit edilmiştir.

Editör: TE Bilisim