CTP-BG Lefkoşa Başkan adayı Kadri Fellahoğlu ve Belediye Meclis üyesi adayları sivil toplum ziyaretleri kapsamında Mimarlar ve İnşaat Mühendisleri Odası ile Trafik Kazalarını Önleme Derneği’ni ziyaret etti. Ziyaretlerde konuşan Fellahoğlu göreve geldiğinde nasıl bir Lefkoşa yaratacaklarını anlattı. Seçime birkaç gün kala karanlık kişilerin seçim bürolarına düzenledikleri saldırıları ve baskıyla oy toplamaya çalışanları eleştiren Fellahoğlu, 7 Nisan tarihinin Lefkoşa’nın ve ülkenin kaderinin değişeceği gün olduğunu söyledi. Fellahoğlu, “Lefkoşalı kendisine ihanet edenleri asla unutmayacak ve karanlık güçlere 7 Nisan’da sandık başında cezalarını verecek” dedi.

FELLAHOĞLU: GÖREVE HAZIRIZ LEFKOŞA!

CTP-BG LTB Başkan Adayı Kadri Fellahoğlu Lefkoşa'nın içerisine düşürüldüğü durumun çok net olduğunu ve herkesin hafızasına kazındığını dile getirdi. 2006'dan 2013 yılına kadar Başkent Lefkoşa'ya yaşatılanların ekonomiden politikaya kadar birçok bilimin konusu olduğunu söyleyen Fellahoğlu, “Tarih bilimi de Lefkoşa'yı kimlerin bu duruma soktuğunu yazacak. Tarih Lefkoşa'yı kimin ayağa kaldıracağını da yazacak” dedi. LTB'de son iki dönemde gelire ve ihtiyaca göre istihdam politikalarının izlenmediğini söyleyen Fellahoğlu, bu yüzden belediyenin sürdürülebilir olmaktan çıktığını ve kendilerinin yeniden sürdürülebilir bir belediye yaratma hedefiyle kolları sıvayarak göreve talip olduklarını ifade etti.

5 ADIMDA DENK BÜTÇE, 3 ADIMDA BORÇSUZ BELEDİYE

7 Nisan'da yapılacak olan ara seçimlere giderken tüm Lefkoşalının aklında olan sorunun belediyenin bu bütçe açığı ile nasıl düzlüğe çıkarılacağı olduğuna değinen Fellahoğlu, yerel yönetimler alanında uzman kadroları ile yapılan çalışmalarda çözüm önerilerini somut ve açık bir şekilde ortaya koyarak 5 adımda denk bütçe yaratacaklarını anlattı. Yaptıkları tespite göre belediyenin geriye dönük borçları hariç çalışanlara ve halka olan tüm yükümlülüklerini yerine getirebilmesi için bütçede yıllık 24 milyon lira açık olduğuna dikkat çeken Fellahoğlu, bu rakamın aylık 2 milyona denk düştüğünü söyledi.

Yıllık bu açığın kapatılması için ortaya koyacakları çalışmalara değinen Fellahoğlu, dışarıdan mal hizmet alımını durdurarak 4.2 milyon, belediyenin gelirlerini yüzde 30'dan yüzden 80'e çıkararak yılda 13 milyon, toptancılar halinin yeniden Lefkoşa'ya getirilerek 3 milyon, atık ürünlerin artı değere çevrilmesi için yapılacak olan hurda ve sanayi atıklarının satılmasıyla yıllık 1.8 milyon, reklam panolarının yıllık kira bedelinin 2 milyon lira seviyesinde yeniden kiralanarak toplamda 24 milyon liralık yıllık bütçe açığının kapatılacağını vurguladı.

Editör: TE Bilisim