Bu kapsamda başlatılan ve tüm Lefkoşa’yı kapsayacak hamamböceği ile mücadele kampanyasında LTB ekipleri çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.
Jel uygulaması yöntemi sayesinde hamamböcekleri zincirleme bir şekilde zararsız hale getiriliyor. Çalışmalar çerçevesinde ekipler gerek logar kapakları, gerekse de hanelerin içerisinde ilaçlama yapıyor.

Bölge bölge ilerleniyor
Çalışmaların gidişatı ile ilgili bilgiler veren İlaçlama Sorumlusu Tuncer Fedai, çalışmalara ara vermeden devam ettiklerini ve Başkent genelindeki yarıya yakın bölgeyi ilaçladıklarını açıkladı.
Şu ana kadar tamamlanan bölgeleri Köşklüçiftlik, Kumsal, Metehan, Ortaköy, Göçmenköy, Hamitköy, Haspolat ve Çağlayan olarak açıklayan Fedai, ekiplerin Surlariçi’nde çalışmalarına devam ettiklerini belirtti.
Fedai, sıradaki bölgelerin K.Kaymaklı, Dumlupınar, Kızılbaş, Gelibolu, Marmara, Taşkınköy, Yenişehir ve Sanayi Bölgesi olduğunu da söyledi.
Toplam 6 bin 404 hane, 19 bin 57 logar kapağı ve 450 ana kanalizasyon kapağında ilaçlama yaptıklarını söyleyen Fedai, geri dönüşüm konusunda vatandaşlardan hassasiyet beklediklerini söyledi.

İlaçlanamayan haneler için çağrı yapıldı
Jel uygulaması mücadelesinde başarıya ulaşmak için ulaşılabilecek maksimum sayıda hanenin ilaçlanması gerektiğini belirten Fedai, “İlaçladığımız saatlerde hanelerinde olmayan vatandaşlara kağıt bırakarak bizlere ulaşmalarını istiyoruz. Bin kişi bize geri döndü, ancak halen 2 bin haneden geri dönüşüm almadık. Vatandaşlarımızdan bu konuda hassasiyet bekliyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim