ANİ VE GAYRİ TABİİ ÖLÜM

03.02.2022 tarihinde, saat 01:30 sıralarında, Lefkoşa’da sakin Ahmet EYİN (E-70) ikametgahı içerisinde aniden rahatsızlanarak yaşamını yitirmiştir. Adı edilenin yapılan otopsisinde, ölüm sebebinin tespiti için kan ve doku örnekleri alınmış olup, kesin ölüm sebebi yapılacak tetkiklerin ardından belli olacaktır. Soruşturma devam etmektedir.

002.2022 tarihinde, saat 16:00 sıralarında, Girne’de sakin Georgios TSOURİS (E-63) kalmakta olduğu ikametgahı içerisinde aniden rahatsızlanarak kaldırıldığı Girne Dr. Akçiçek Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirmiştir. Adı edilenin yapılan otopsisinde, ölüm sebebinin kalp krizi, kronik akciğer rahatsızlığına bağlı solunum ve dolaşım yetmezliği sonucu olduğu tespit edilmiştir. Soruşturma devam etmektedir.

YARALANAN ŞAHIS

02.02.2022 tarihinde, saat 22:00 sıralarında, Gönyeli’de sakin Justine Kelechli MELELU (E-29) kalmakta olduğu ikametgah içerisinde bulunduğu bir esnada rahatsızlanması sonucu yere düşerek başını çarpmasına müteakip yaralanmıştır. Adı edilen kaldırıldığı Kolan Hastanesinde yoğun bakım servisinde müşahede altına alınmıştır. Soruşturma devam etmektedir.

Aileler ve siyasilerden oluşan heyet Adıyaman’da ... Aileler ve siyasilerden oluşan heyet Adıyaman’da ...

KANUNSUZ UYUŞTURUCU MADDE (HİNTKENEVİRİ) TASARRUFU

02.02.2022 tarihinde, saat 17:30 sıralarında, Gazimağusa'da, Abide Bayram Sokak üzerinde Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucu S.M.(E-20)’nin üzerinde yapılan aramada; tasarrufunda yaklaşık 7 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunarak emare olarak alınmıştır. Bahse konu şahıs ve mesele ile bağlantısı olduğu tespit edilen A.M.A.(K-21) tutuklanmıştır.

Yürütülen ileri soruşturma kapsamında olayla bağlantılı olarak aynı gün, Boltaşlı köyünde gerçekleştirilen diğer operasyonda ise M.O.N.(E-28)’nin kullanımında bulunan araç içerisinde; yaklaşık 133 gram ağırlığındaki hintkeneviri uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunarak emare olarak alınmıştır. Bahse konu şahıs ile araçta yolcu olarak bulunan K.Ç.(K-22) tutuklanmışlardır. Soruşturma devam etmektedir.

KANUNSUZ ATEŞLİ SİLAH TASARRUFU

02.02.2022 tarihinde, saat 18:30 sıralarında, Bostancı’da, R.A.(E-31)’nın ikametgahında yapılan aramada pompalı av tüfeğine ait olduğuna inanılan parçalar (1 adet susta, 1 adet tetik tertibatı, 1 adet dipçik arkası, 1 adet el kundağı, 2 adet pim) bulunarak emare olarak alınmıştır. Bahse konu şahıs tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.

ASAYİŞ VE TRAFİK DENETİMLERİ

02-03.02.2022 tarihleri, 21:00-01:00 saatleri arasında, Gazimağusa, Girne ve Güzelyurt Polis Müdürlükleri sorumluluk alanları içerisinde asayiş ve trafik denetimleri gerçekleştirilmiştir.

Gazimağusa’da gerçekleştirilen denetimler kapsamında; bölgede faaliyet gösteren cafeler, barlar, kahvehaneler, marketler, restoranlar ve gece kulüpleri kontrol edilmiş olup herhangi bir olumsuzluk tespit edilmemiştir. Kumarhanelerde gerçekleştirilen denetimler kapsamında kumarhaneye girmeleri ve bulunmaları yasak olduğu olan toplam 6 kişi tespit edilerek aleyhlerinde yasal işlem başlatılmıştır.

Trafik ekiplerinin gerçekleştirdiği denetimlerde ise 380 araç kontrol edilmiş ve 84 araç sürücüsü hakkında yasal işlem başlatılırken, 4 araç ise trafikten men edilmiştir.

Girne’de gerçekleştirilen denetimler kapsamında; bölgede faaliyet gösteren kıraathaneler ve pansiyonlar kontrol edilmiş ancak herhangi bir olumsuzluk tespit edilmemiştir.

Trafik ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimler neticesinde ise 594 araç kontrol edilmiş, suç işlediği tespit edilen 187 araç sürücüsü hakkında ileri işleme gidilirken, çeşitli suçlardan dolayı 31 araç trafikten men edilmiş ve 1 araç sürücüsü ise tutuklanmıştır.

Güzelyurt’ta gerçekleştirilen denetimler kapsamında; bölgede faaliyet gösteren bahis evleri, alkollü içki satışı yapılan yerler ve kahvehaneler kontrol edilmiş ancak herhangi bir olumsuzluk tespit edilmemiştir.

Trafik ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimler neticesinde ise 286 araç kontrol edilmiş, suç işlediği tespit edilen 62 araç sürücüsü hakkında ileri işleme gidilirken, çeşitli suçlardan dolayı 2 araç trafikten men edilmiş ve 2 araç sürücüsü ise tutuklanmıştır.

Editör: Haber Merkezi