KTEZO üyelik, kredi müracaatları ve taksit yatırım işlemleri yapılabilecek büroda ayrıca oda ve kooperatif hakkında bilgi sunulacak.

Lefkoşa Otobüs Terminali’ndeki irtibat bürosu açılış törenine, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı da katılıp, bir konuşma yaptı.

Açılışta, KTEZO Başkanı Mahmut Kanber ve KTEZO Genel Koordinatörü Hürrem Tulga da konuştu.

HARMANCI: "TERMİNAL YERİNE YENİ BİR BİNA"

Mehmet Harmancı konuşmasında, büronun, esnaf ve zanaatkarların sorunlarına erken müdahale yapılabilmesi açısından önemli olduğunu söyledi.

Lefkoşa Otobüs Terminali yerine çok amaçlı bir terminal yapmayı planladıklarını kaydeden Harmancı, “İki yıldır üç hükümetten tek bir şey istedik: Terminal yerinin yani Lefkoşa’nın kalbinin yenilenmesi ve kanının değişmesi. Terminal yerine yeni bir bina yapmayı, Lefkoşa’nın ihtiyaçlarına cevap verebilmek için buraya çok amaçlı tesis ve terminal yapmayı istedik” dedi.

Düşüncelerinde terminali kaldırma bulunmadığını belirten Harmancı, terminal işletmesinin kendilerinde kalacağı, terminal dışında var olan tüm varlıklar için yatırımcılarla bir model öngördüklerini belirtti.

“T İZİNLERİNİN BELEDİYELERE VERİLMESİNİ İSTİYORUZ

Mehmet Harmancı, toplu taşımayla ilgili olarak, “Toplu taşıma yapabilmek için T izinlerinin yeniden belediyelere verilmesini istiyoruz” dedi.

Doğru yolu, Kıbrıs Türk Kamu Araçları İşletmecileri Birliği ile mavi ve beyaz yakalıların birlikteliğiyle bulabileceklerine inandığını belirten Harmancı, irtibat bürosunun pek çok şeye aracılık edeceğini ancak esas olarak buranın kalkınmasına aracılık edeceğini söyledi.

KANBER: “SIRADA GİRNE VE GAZİMAĞUSA VAR”

KTEZO Başkanı Mahmut Kanber, Güzelyurt’ta irtibat bürosu açan odanın, bir sonraki irtibat bürolarının Girne ve Gazimağusa’ya açılacağını söyledi.

Kanber, esnafın kooperatif veya odaya ulaşmasını kolaylaştıracağı için Lefkoşa Otobüs Terminali’nde irtibat bürosu açmayı düşündüklerini belirtti.

Mahmut Kanber, irtibat bürosuna mekan sağladığından dolayı Lefkoşa Türk Belediyesi’ne teşekkür etti.

TULGA: “OTOBÜS İŞLETMELERİYLE DAYANIŞMAYI YÜKSELTMEK İÇİN BURADAYIZ”

KTEZO Genel Koordinatörü Hürrem Tulga ise irtibat bürosunun, gelen talep üzerine açıldığını söyledi.

En dağınık, en keşmekeş ve siyasiler tarafından en çok kullanılan alanın taksici ve otobüsçüler olduğunu ileri süren Tulga, “Ulaşım sorununu kentte ve ülkede çözmek için buraya geldik, otobüs işletmeleriyle dayanışmayı yükseltmek için buradayız” dedi.

Tulga, ulaşım açısından daha kolay bir yer olduğu için pek çok esnaf sorununa daha erken müdahale edilebileceğini belirtti.
Editör: TE Bilisim