Poliste yeni atamalar yapıldı Poliste yeni atamalar yapıldı


Lefkoşa Maratonu’nda bu yıl elde edilen gelir, LTB’nin yıllardır şehirdeki büyüklerin evlerine götürdüğü ve ihtiyaçlarına göre genişlettiği hizmetlerini bir çatı altına toplayacağı yeni Yaşam Merkezi için kullanılacak.


LTB Başkanı Mehmet Harmancı bugün, Lefkoşa Maratonuna katılarak destek verecek olan Avrupa Şampiyonu, rekortmen Ramil Guliyev ile birlikte basın toplantısı düzenledi.
-Harmancı
Harmancı, artık bir marka olan Lefkoşa Maratonu’na sadece Lefkoşa değil ülke genelinden katılım ve talep olduğunu ifade ederek, maratona ayrıca yarışmak için de önemli sporcu katılımı olduğunu söyledi.

Hedefin gelecek yıllarda maddi ödülleri artırarak daha önemli sporcuları maratona çekmek olduğunu ifade eden Harmancı, bu yüzden Spor Dairesi, ilgili bakanlıklar, sporla ilgili faaliyet gösteren tüm kesimlerin maratona destek vermesi gerektiğini vurguladı.

Harmancı, spor dünyası, atletizmde Türk halkı için bir rol model olduğunu belirttiği Guliyev’in maratona katılmasının önemli bir katkı olduğunu ifade ederek, katılımı için teşekkür etti.

Maratona katılımdan dolayı herkese teşekkür eden ve maddi bir hedef değil, katılımcı sayısını artırmayı hedeflediklerini ifade eden Harmancı, bu katkılarla ülkeye güzel bir tesis kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

Harmancı, “Pazar günü herkesin keyif çıkaracağı bir organizasyon düzenleyeceğiz” dedi ve dereceye girenlere tatil, otel konaklaması gibi hediyeleri olacağını kaydetti.

Harmancı, tüm kategorilerde ödül töreninin pazar günü saat 19.00’da Büyük Han'da yapılacağını, ayrıca yarın da Zahra Sokak'ta Makarna ve imza günü etkinliği yapılacağını söyledi.
-Guliyev
Ramil Guliyev de, maratona davet için teşekkür ederek, pandeminin sporu çok etkilediğini ancak artık geride kaldığını ve KKTC için bu önemli maratona katılmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.
- Sakallı
Atletizm Federasyonu Başkanı Ferhat Sakallı da, maratona destek verdiklerini ve dünya standartları çapında bir maraton düzenlemeye özen gösterdiklerini ifade ederek, emeği geçen, katılan herkese teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi