Dün saat 20:30 sıralarında, Lefkoşa’da, Hasan İğneci Sokak üzerinde bulunan bir apartmanın altında meydana gelen yangın sonucu, iki adet tekli kanepe, bir adet plastik su deposu ve dört metrelik plastik su borusu yanarak zarar görmüş, yaklaşık elli metre karelik duvarlar ise yangından islenmiştir. Yangın İtfaiye ekipleri tarafından söndürülmüş olup, yangının çıkış sebebi ile ilgili yapılan ileri soruşturmada, M.G.(E-47)’nin tasarrufunda bulundurduğu çakmak ile kasten ve kanunsuz olarak söz konusu apartmanın altında muhafaza edilen iki adet tekli kanepeyi ateşe vermek suretiyle yangına sebep olduğu tespit edilmiştir. Bahse konu şahıs tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.

HIRSIZLIK

30.09.2022-03.10.2022 tarihleri arasında, İskele’de bulunan bir apartman dairesinde, yatak odasının açık durumdaki kapısından içeriye girildikten sonra, yatak odasında çanta içerisinde muhafaza edilen bir şahsa ait 700 ABD Doları nakit para çalınmıştır.

Olay polisin bilgisine gelmesi üzerine yürütülen ileri soruşturmada, meselede zanlı olarak görülen S.K.G.(K-39) tutuklanmıştır. Soruşturma devam etmektedir.

Telekomünikasyon Dairesi’nden uyarı… Telekomünikasyon Dairesi’nden uyarı…

GÜMRÜKSÜZ MAL TASARRUFU

tarihinde, Kalecik’te faaliyet gösteren bir markette, polis tarafından yapılan kontrol neticesinde, gümrüğe beyan edilmemiş toplam 45 adet elektronik sigara tespit edilmiştir. Bahse konu market işletmecisi N.N.(E-22) aleyhinde yasal işlem başlatılmış olup, soruşturma devam etmektedir.

YANGIN

11.10.2022 tarihinde, saat 15:00 sıralarında, Ziyamet’te, İnönü Sokak üzerinde bulunan inşaat halindeki bir ikametgahın avlusu içerisinde, park halinde bulunan Görsel MONARGALI’ya ait salon aracın, muhtemelen aşırı ısınmış egzoz borusunun kuru otlara temas edip tutuşturması sonucu bir yangın meydana gelmiştir. Yangın İtfaiye Ekipleri tarafından söndürülmüş olup çıkan yangın sonucu, söz konusu aracın motoru, elektrik aksamları, ön tamponu, farları ve kaputu yanarak zarar görmüştür. Soruşturma devam etmektedir.

Editör: Haber Merkezi